24.000 de lire: valoarea donațiilor efectuate în 24 de ore către românii al căror magazin a fost incendiat în Norwich

24.000 de lire: valoarea donațiilor efectuate în 24 de ore către românii al căror magazin a fost incendiat în Norwich

Sursa: edp24.co.uk

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 9 iul 2016

Cetățenii orașului Norwich au efectuat într-o singură zi donații în valoare de 24.000 de lire în contul familiei de români al cărei magazin cu produse tradiționale a fost incendiat vineri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

The Village Shop, aparținând familiei Abraham, a fost incendiat vineri la primele ore ale dimineții.

Una dintre salariate, Maria Purgea, care locuiește la etaj în aceeași clădire în care are sediul magazinul, a povestit că totul a început vineri dimineață, la ora 3 A.M., când o cărămidă a fost aruncată pe geamul acestuia. Cu câteva ore înainte, în fața primăriei din Norwich fusese organizat un miting anti-Brexit, la care participaseră 1.000 de persoane.

Angajații unei șaormerii din apropiere au fost primii care au remarcat flăcările și au sunat la numărul de urgență înainte de a striga la dna Purgea. Aceasta susține însă că sunetul făcut de o fereastră care s-a prăbușit în fața clădirii a fost cel care a trezit-o din somn.

Cum focul se întețise la intrarea principală, angajata a fost nevoită să părăsească magazinul pe ieșirea de serviciu.

Nu banii, ci generozitatea contează!

Proprietarii The Village Shop au fost impresionați nu atât de suma de bani, 24.000 de lire, donată în mai puțin de 24 de ore,ci bunătatea de care au dat dovadă cetățeni Norwich-ului.

Andreea Abraham, în vârstă de 23 de ani, fiica proprietăresei, Sorina Abraham, aflată în prezent în vacanță, s-a declarat uimită de generozitatea concetățenilor săi.

“Sunt extrem de impresionată. Nu este vorba de bani, cât de generozitatea și bunătatea arătată. Oamenii vor să-și arate susținerea și acest lucru este impresionant. Sper ca cei care ne-au incendiat magazinul să remarce la rândul lor susținerea de care ne bucurăm. Când vom redeschide, vom oferi gratuit prăjituri tuturor donatorilor. Vom folosi banii pentru refacerea magazinului, iar suma rămasă o vom dona în scopuri caritabile”, a declarat Andreea Abraham, citată de publicația locală Norwich Evening News.

Mai multe magazine de specialitate, printre care Jarrold’s, Smilers Building și Electrical Services s-au oferit să contribuie cu materiale la refacerea magazinului, care, foarte probabil, va rămâne închis săptămâna viitoare.

Poliția nu exclude posibilitatea unui atac cu motivație rasială

Comentând atacul, tânăra româncă a precizat că familia sa “și-a pus totul, toată pasiunea, toți banii în acest magazin”. “Poate că atacul are legătură cu referendumul, cu toți est-europenii, pentru că magazinul nostru este unul cu specific est-european, în special românesc”, a comentat Andreea Abraham.

Poliția nu exclude ca atacul să aibe motivații rasiale, în timp ce episcopul Norwich-ului și-a exprimat îngrijorarea cu privire la “tiparul îngrijorător” al atacurilor din ultimul timp la care sunt supuse minoritățile etnice.

O demonstrație de susținere a familiei Abraham va fi organizată sâmbătă seară în Piața Angliei din Norwich

Din momentul referendumului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost înregistrată, potrivit Poliției Metropolitane britanice, o creștere cu 50% a atacurilor rasiste. Pe de altă parte, Poliția din regiunea Norfolck, din care face parte Norwich-ul, susține că nu a remarcat nicio modificare a ratei criminalității în zonă.

viewscnt
Afla mai multe despre
incendiu
magazin
romanesc
norwich
donatii