România poate exporta ovine vii către țările terțe, mai puțin din județele Bihor și Arad, unde au fost impuse restricții din cauza apariției focarelor de pesta micilor rumegătoare, în timp ce în Uniunea Europeană se pot face doar livrări de carcase și carne de ovine, a declarat vicepreședintele Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Ioan Oleleu.
Autoritățile din India au decis să elimine, de la 1 aprilie, taxa de 20% la exporturile de ceapă, o decizie impusă în septembrie 2024, transmit Reuters și publicația The Business Standard.
Un juriu din statul american Georgia a decis ca Bayer să plătească aproximativ 2,1 miliarde de dolari unui reclamant care a susținut că erbicidul Roundup, produs de companie, i-a provocat cancer, au anunțat vineri seară firmele de avocatură care reprezintă reclamantul.
Administrația Trump intenționează să importe ouă din Turcia și Coreea de Sud și este în negocieri cu alte state, în speranța de a atenua prețurile record pentru consumatorii americani.
Agroserv Măriuța, companie românească de agricultură și deținătoarea brandului Lăptăria cu Caimac, raportează vânzări de 89,2 milioane de lei în 2024, în creștere cu 12% comparativ cu 2023. Compania a încheiat 2024 cu un rezultat operațional de 360 de mii de lei și o pierdere netă de 3,6 milioane de lei.
Creșterea nivelului accizei specifice la țigarete nu va conduce acum la o nouă scumpire a țigărilor, conform calculelor Profit.ro.
Nivelul accizei specifice la țigarete, stabilit pentru perioada 1 aprilie 2025 - 31 martie 2026 inclusiv, va fi de 560,86 lei/1.000 țigarete.
Murfatlar Vinul scrie istorie la ProWein Düsseldorf, devenind primul producător român care reușește să impună o prezență spectaculoasă la cel mai important târg internațional de vinuri și băuturi spirtoase.
Guvernul a aprobat un plafon de 33,75 milioane lei pentru finanțarea colectării, transportului și neutralizării animalelor moarte din gospodăriile crescătorilor individuali, o măsură menită să combată răspândirea pestei porcine africane.
Producătorii români de flori solicită autorităților un ajutor financiar pentru a evita falimentul, având în vedere dificultățile majore cu care se confruntă din cauza importurilor masive de flori la prețuri de dumping, mult sub costurile lor de producție, din țări în care totul se subvenționează, de la producție până la desfacere.