Agribusiness

Tranzacție majoră în pregătire: Ofertă publică accelerată la Purcari Wineries. Lorimer Ventures își vinde pachetul într-o operațiune de piață cu potențial de a depăși reperul de 100 milioane lei

Tranzacție majoră în pregătire: Ofertă publică accelerată la Purcari Wineries. Lorimer Ventures își vinde pachetul într-o operațiune de piață cu potențial de a depăși reperul de 100 milioane lei

2 oct 2019

Lorimer Ventures, societate înregistrată în Cipru de cei de la Horizon Capital, activi pe piața din Ucraina, care deține aproape un sfert din acțiunile producătorului de vinuri Purcari, intenționează să-și înstrăineze participația printr-o ofertă publică accelerată de vânzare.

 • Regiunea în care se produc cele mai scumpe vinuri din lume, păzită zi și noapte de jandarmi
  Regiunea în care se produc cele mai scumpe vinuri din lume, păzită zi și noapte de jandarmi
  1 oct 2019

  În cele mai prestigioase vii din Burgundia, jandarmii patrulează zi și noapte în timpul recoltatului pentru a-i descuraja pe hoții de struguri.

 • EximBank a semnat un acord de 28,8 milioane de euro cu Agricost, care administrează Insula Mare a Brăilei
  EximBank a semnat un acord de 28,8 milioane de euro cu Agricost, care administrează Insula Mare a Brăilei
  30 sep 2019

  EximBank și compania Agricost SA, administratorul exploatației agricole Insula Mare a Brăilei, cel mai mare sistem de fermă integrată din Uniunea Europeană, au încheiat un acord de finanțare în valoare totală de 28,8 milioane de euro, facilitatea având ca destinație continuarea investițiilor societății pentru următorii ani.

 • Volumul de lemn exploatat în România a crescut
  Volumul de lemn exploatat în România a crescut
  30 sep 2019

  Operatorii economici atestați în exploatarea forestieră au raportat, pentru 2018, un volum de lemn exploatat mai mare cu 8,9% față de anul anterior, până la 17,56 milioane metri cubi, potrivit datelor transmise luni de Institutul Național de Statistică (INS).

 • Ministerul Agriculturii vrea să le dea fermierilor 144 milioane lei prin programul de susținere a legumelor în sere
  Ministerul Agriculturii vrea să le dea fermierilor 144 milioane lei prin programul de susținere a legumelor în sere
  28 sep 2019

  Ministerul Agriculturii vrea să le dea, anul viitor, fermierilor 144 milioane lei (circa 30 milioane euro) prin programul de susținere a legumelor în spații protejate, arată un proiect de Hotărâre publicat în dezbatere de minister. Documentul face referire la culturile de castraveți, vinete și ardei gras.

 • Peste 5.300 de hectare din Deltă, introduse în circuitul agricol
  Peste 5.300 de hectare din Deltă, introduse în circuitul agricol
  27 sep 2019

  Consilierii județeni tulceni au aprobat de la începutul anului includerea în circuitul agricol a peste 5.300 de hectare din Delta Dunării care au fost amenajări piscicole și care sunt administrate de autoritatea județeană.

 • Tranzacție: Un grup german, afacere de familie la a 4-a generație cu operațiuni pe 4 continente, cumpără Plantextrakt din Cluj
  Tranzacție: Un grup german, afacere de familie la a 4-a generație cu operațiuni pe 4 continente, cumpără Plantextrakt din Cluj
  26 sep 2019

  Grupul german Martin Bauer, furnizor de produse vegetale pentru industria mondială a ceaiului, a băuturilor și a produselor alimentare, a cumpărat compania mixtă româno - germană Plantextrakt din Cluj, cu afaceri anul trecut de peste 18 milioane lei.

 • Senatorii dau drumul la vânătoarea de urși pentru o perioadă de 5 ani
  Senatorii dau drumul la vânătoarea de urși pentru o perioadă de 5 ani
  25 sep 2019

  Senatorii au aprobat miercuri un proiect de lege prin care vânătoarea urșilor nu mai este interzisă, în afara cotelor de recolectare aprobate anual de ministerul de resort, urmând ca, pentru o perioadă de 5 ani, vânarea acestora să fie permisă. Propunerea legislativă va fi transmisă acum spre dezbatere Camerei Deputaților.

 • Pesta porcină evoluează în 346 de localități din 26 de județe
  Pesta porcină evoluează în 346 de localități din 26 de județe
  25 sep 2019

  Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 26 de județe, cu un număr de 1.223 de focare, a anunțat Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). În alte trei județe există doar cazuri la mistreți, iar în total au fost eliminați 481.921 de porci afectați de boală.

 • Modificări pentru comercianții de produse de larg consum, agroalimente, carburanți, servicii de telefonie și internet, servicii financiare sau turistice la "dublul standard"
  Modificări pentru comercianții de produse de larg consum, agroalimente, carburanți, servicii de telefonie și internet, servicii financiare sau turistice la "dublul standard"
  25 sep 2019

  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), prin directorul general Paul Anghel, a propus marți, în Comisia economică din Senat, mai multe amendamente la propunerea legislativă privind sancționarea dublului standard, printre acestea fiind includerea produselor nealimentare pe lista celor care intră sub incidența legii, răspunderea contravențională a celor care comercializează produse sau servicii afectate de dublul standard, introducerea mențiunii explicite privind ”constatarea dublului standard” și sancțiunea opririi definitive de la vânzare a unor astfel de mărfuri. De asemenea, ANPC a subliniat că pentru constatarea existenței dublului standard este necesară analizarea în paralel a produselor de referință.