Filiala rusă a producătorului german de brânzeturi Hochland ar putea cumpăra de la grupul „Neva Milk” brandul popular de brânză în saramură „Sirtaki” pentru suma de 350–400 milioane de ruble. În prezent, compania produce brânza „Fetaxa”, care concurează în retailul rusesc cu „Sirtaki”. Experții consideră că achiziția unui brand rusesc puternic ar putea reduce presiunea asupra companiei-mamă.
Gestionarea deficitară a patrimoniului public și privat al statului, venituri rămase neîncasate din suprafețele date spre folosință temporară și cheltuieli cu salariile mai mari decât limitele bugetare, de peste 66 milioane lei, sunt principalele abateri semnificative și generalizate pe care ultinele verificări ale Curții de Conturi le-au scos la ivelă la Romsilva, a anunțat ministrul Mediului, Mircea Fechet.
România ar urma să înregistreze în următorul sezon agricol, care va începe la 1 iulie 2025, cea mai mare recoltă de grâu de după 1997, ceea ce înseamnă un nou an în care România va fi unul dintre principalii exportatori europeni, susțin analiștii firmei de consultanță Argus Media, transmite Bloomberg.
Mai multe alimente se vor scumpi începând cu luna viitoare.
Cercetători chinezi au identificat o genă-cheie care controlează atât randamentul, cât și calitatea boabelor de orez în condiții de temperaturi ridicate, o descoperire care ar putea contribui la menținerea producției acestui aliment esențial pentru miliarde de oameni în contextul schimbărilor climatice
Pepenii roșii de import au invadat piețele din România.
Seceta din ultimii ani a afectat grav activitatea fermelor din România.
Agroland Group se află în mijlocul unei dinamici intense, mizând pe potențialul agrifood-ului românesc într-un context european din ce în ce mai restrictiv. Horia Cardoș, CEO și fondator al companiei, arată la Profit Piața de Capital.forum - Ediția a V-a că România ar putea deveni unul dintre principalii furnizori de ouă pentru consum și industrie în Europa, în timp ce cererea se află într-o creștere accelerată și oferta este tot mai dificil de acoperit.
Celebrele „cireșe de Kiustendil”, care au devenit de-a lungul anilor un simbol al calității și al gustului excelent, o iau pe calea înregistrării unei denumiri protejate în Uniunea Europeană, scrie Mediapool.bg, preluată de Rador Radio România
Cunoscuta publicație gastronomică Taste Atlas a actualizat de curând celebrul său top periodic al celor mai interesante tipuri de brânză din lume.