Agribusiness

Ceapa din Ucraina, vândută în piețele românești

Ceapa din Ucraina, vândută în piețele românești

11 apr 2024

Ceapa din Ucraina a devenit unul dintre produsele vândute în România, care anterior importa din Republica Moldova.

  • Greenpeace acuză IKEA că ar fi implicat în "distrugerea pădurilor din România". Mesajul companiei
    Greenpeace acuză IKEA că ar fi implicat în "distrugerea pădurilor din România". Mesajul companiei
    10 apr 2024

    Organizația de mediu Greenpeace a acuzat retailerul suedez IKEA că este implicat în distrugerea pădurilor străvechi din România pentru producția de mobilier, acuzații pe care IKEA a spus că le analizează cu seriozitate, informează DPA.

  • Producția de carne de porc a crescut
    Producția de carne de porc a crescut
    10 apr 2024

    Producția de carne de porc a României s-a majorat în luna februarie 2024 cu 10,56%, față de luna precedentă, și cu 2,34% față de februarie 2023, totalizând 22.597 tone, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

  • ANSVSA: Amenzi de aproape 2 milioane de lei în industria alimentară
    ANSVSA: Amenzi de aproape 2 milioane de lei în industria alimentară
    10 apr 2024

    Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de 1,973 milioane de lei în industria alimentară în luna martie 2024, ca urmare a neregulilor constatate și a încălcării prevederilor legislației în domeniul siguranței alimentelor.

  • Afaceri în creștere pentru Floria.ro
    Afaceri în creștere pentru Floria.ro
    10 apr 2024

    Floria.ro estimează o creștere de 15% a vânzărilor de flori și aranjamente de Florii și Paște. Cele două momente sunt ocaziile în care se oferă cele mai multe flori în trimestrul al doilea din an, urmate de Sf. Constantin și Elena (21 mai) și finalul școlii, în jurul datei de 15 iunie. În primul trimestru al anului vânzările florăriei online au depășit 900.000 euro, cu o creștere de 5% față de 2023.

  • Agroland Business System înregistrează creșteri ale activității de producție și segmentului de retail
    Agroland Business System înregistrează creșteri ale activității de producție și segmentului de retail
    10 apr 2024

    Agroland Business System, grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România, anunță creșterea activității de producție și a segmentului de retail în primul trimestru din 2024.

  • Lege promulgată: Prețul mediu de vânzare a lemnului este aprobat prin lege; recoltarea e limitată
    Lege promulgată: Prețul mediu de vânzare a lemnului este aprobat prin lege; recoltarea e limitată
    9 apr 2024

    Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii care modifică și completează Codul silvic și care menționează inclusiv că prețul mediu de vânzare a lemnului este aprobat prin lege, iar cantitatea care poate fi recoltată din fondul forestier este limitată.

  • Începe prohibiția generală a pescuitului în România
    Începe prohibiția generală a pescuitului în România
    9 apr 2024

    De miercuri, 9 aprilie 2024, se va institui prohibiția pentru pescuitul în scop comercial, recreativ sau sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, până în data de 7 iunie inclusiv, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța.

  • ULTIMA ORĂ Eșec al puterii în Parlament, nu a reușit să impună o durată minimă de 7 ani la contractele de arendă. Proiectul PSD, reluat în pofida deciziei CCR și obiecțiilor lui Iohannis
    ULTIMA ORĂ Eșec al puterii în Parlament, nu a reușit să impună o durată minimă de 7 ani la contractele de arendă. Proiectul PSD, reluat în pofida deciziei CCR și obiecțiilor lui Iohannis
    9 apr 2024

    Proiectul PSD care îi are printre inițiatori pe actualul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, pe fostul ministru de resort Adrian Chesnoiu și pe secretarul general al PSD, Paul Stănescu, și prin care este impusă, fără diferențiere, o durată minimă de 7 ani a contractelor de arendare nu a primit voturile necesare, în Camera Deputaților, pentru a fi adoptat de Parlament. Puterea respinsese în comisii un amendament al opoziției prin care moștenitorii bunurilor arendate puteau denunța contractele, ignorând astfel obiecțiile în acest sens ale președintelui Iohannis, cât și avertismentul Consiliului Legislativ că, în anumite situații, moștenitorii vor putea ajunge să nu dispună chiar 14 ani de bunurile moștenite.

  • Norofert semnează un contract pentru distribuția de produse în Dakota de Sud, Dakota de Nord și Minnesota
    Norofert semnează un contract pentru distribuția de produse în Dakota de Sud, Dakota de Nord și Minnesota
    9 apr 2024

    Angajamentele pentru dezvoltarea unui business în SUA lansate încă de la listarea Norofert prind contur după semnarea unui contract cu un distribuitor important din zona MidWest a SUA.