Agribusiness

Apicultorii afectați de fenomene hidrometeorologice nefavorabile primesc un ajutor de minimis

Apicultorii afectați de fenomene hidrometeorologice nefavorabile primesc un ajutor de minimis

18 sep 2019

Guvernul a aprobat în ședința de joi o Hotărâre prin care se instituie schema de „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol”, prin care apicultorii vor primi un sprjin de 20 lei pentru o familie de albine.

 • JTI, ANAF, Direcția Vămilor și Poliția lansează campania de combatere a traficului ilicit cu țigarete „Contrabanda e crimă organizată!”
  JTI, ANAF, Direcția Vămilor și Poliția lansează campania de combatere a traficului ilicit cu țigarete „Contrabanda e crimă organizată!”
  17 sep 2019

  Producătorul de țigarete JTI a lansat astăzi campania națională de combatere a traficului ilicit cu țigări „Contrabanda e crimă organizată!”, care urmărește conștientizarea efectelor negative ale fenomenului. Campania, lansată în parteneriat cu ANAF, Direcția Generală a Vămilor (DGV), Poliția de Frontieră și Poliția Română, se derulează în perioada septembrie – octombrie în județele de graniță, cele mai afectate de comerțul ilicit, și în București. Comerțul ilicit cu țigarete cauzează pierderi companiilor de profil și prejudicii de circa o jumătate de miliard de euro anual bugetului de stat, dar, chair și mai important, este o formă de crimă organizată, pentru care reprezintă o sursă importantă de finanțare.

 • O cooperativă agricolă din Bistrița Năsăud este prima care a obținut dreptul de utilizare a mențiunii de „produs montan”
  O cooperativă agricolă din Bistrița Năsăud este prima care a obținut dreptul de utilizare a mențiunii de „produs montan”
  17 sep 2019

  Ministerul Agriculturii a anunțat, marți, Cooperativa Agricolă de Gradul I Grupul de Producători Sîngeorz Băi, din județul Bistrița Năsăud, este prima cooperativă din zona montană care a obținut dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultativă „produs montan” pentru următoarele șase produse: „Cașcaval”, „Telemea”, „Smântână”, „Urdă”, „Caș din lapte de vacă” și „Brânză frământată de Sîngeorz Băi”.

 • Prognoza meteo: Peste valorile obișnuite
  Prognoza meteo: Peste valorile obișnuite
  15 sep 2019

  Săptămâna viitoare va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obișnuit, în aproape toată țara, iar temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 11 și 26 de grade, abaterile termice pozitive fiind de 1 - 7 grade în majoritatea zonelor de cultură, potrivit prognozei agrometeorologice aferente perioadei 14-20 septembrie dată publicității de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

 • FOTO Incendiul din Delta Dunării, stins după aproape 6 ore. A fost afectată o suprafață importantă
  FOTO Incendiul din Delta Dunării, stins după aproape 6 ore. A fost afectată o suprafață importantă
  15 sep 2019

  Incendiul din Delta Dunării, de la Mila 23, a fost stins în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, fiind afectată o suprafață de cinci hectare de vegetație uscată și stuf.

 • FOTO Incendiu în Delta Dunării
  FOTO Incendiu în Delta Dunării
  14 sep 2019

  Un incendiu a izbucnit sâmbătă seara la Mila 23, în Delta Dunării, fiind afectate aproximativ 10 hectare de vegetație uscată, intervenția pompierilor fiind îngreunată din cauza nopții și a terenului mlăștinos.

 • Afaceri în creștere pentru producătorul român de vinuri Villa Vinea, după intrarea pe piața din București
  Afaceri în creștere pentru producătorul român de vinuri Villa Vinea, după intrarea pe piața din București
  13 sep 2019

  Villa Vinèa, producătorul român de vinuri, din județul Mureș, a înregistrat, în primul semestru al anului o cifră de afaceri de 1,3 milioane de lei, cu 45% mai mare decât aceeași perioadă din 2018.

 • Fermierii vor primi mai mulți bani pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură
  Fermierii vor primi mai mulți bani pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură
  13 sep 2019

  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a elaborat un proiect de Hotărâre prin care vrea să majoreze cu 15,6 milioane lei, până la 595,6 milioane lei, ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

 • Guvernul impune noi reglementări în utilizarea durabilă a pesticidelor pe teritoriul României
  Guvernul impune noi reglementări în utilizarea durabilă a pesticidelor pe teritoriul României
  13 sep 2019

  Guvernul a aprobat în ședința de joi, prin Ordonanță de urgență, modificarea și completarea OUG 34/2012 pentru stabilirea cadrului instituțional de acțiune în scopul utilizării durabile a pesticidelor pe teritoriul României.

 • Guvernul a semnat apariția Băncii de resurse genetice vegetale Buzău. ”Este o decizie istorică"
  Guvernul a semnat apariția Băncii de resurse genetice vegetale Buzău. ”Este o decizie istorică"
  12 sep 2019

  Guvernul a adoptat, în ședința de joi, o hotărâre privind înființarea unei băncii de resurse genetice vegetale pentru legumicultură, floricultură, plante aromatice și medicinale. Banca de gene urmează să fie realizată în Parcul Crâng din Buzău. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, consideră că decizia este ”istorică”.