A început producția de serie a primului tractor agricol românesc, conceput la IRUM Reghin

A început producția de serie a primului tractor agricol românesc, conceput la IRUM Reghin
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2019

IRUM Reghin a început producția de serie a primului tractor 100% românesc, conceput și construit de inginerii societății, lansat în toamna anului trecut la INDAGRA, la 15 ani de la dispariția producției de tractoare din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Pentru acest tractor agricol este un interes foarte mare, acum am reușit să trecem al producția de serie. L-am promovat deja și în Ungaria, luna viitoare vom livra primele bucăți și în Ungaria și să sperăm că succesul va continua", a declarat, marți, directorul general al IRUM Reghin, Mircea Oltean.

Compania este recunoscută în special ca producător de tractoare și utilaje forestiere, însă după începerea producției de tractoare TAG sub licență Belarus, în urmă cu 10 ani, IRUM este percepută și ca producător de utilaje agricole, iar din acest motiv, în anul Centenarului Marii Uniri, a fost lansat și primul tractor 100% românesc, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Rovana Plumb este propusă comisar european pentru Transporturi CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Rovana Plumb este propusă comisar european pentru Transporturi

Tractorul agricol românesc a fost conceput în primul centru de cercetare-dezvoltare pentru utilaje agricole și forestiere din România, iFOR, inaugurat în septembrie 2015 la IRUM, în urma unei investiții de aproape 12 milioane de lei.

IRUM Reghin a fost fondată în 1953 și a devenit o societate cu capital complet privat în anul 1999, când societatea Maviprod a preluat-o și a menținut obiectul principal de activitate prin fabricarea de mașini și utilaje dedicate industriei forestiere.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
irum reghin
tractor