Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a plătit agricultorilor subvenții la motorină de 91 milioane lei

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a plătit agricultorilor subvenții la motorină de 91 milioane lei
scris 22 iun 2017

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a plătit, în perioada 16-20 iunie, ajutoare de stat de 91 milioane lei pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură în primul trimetrul al acestui an, o formă de subvenție acordată agricultorilor, a anunțat joi Ministerul Agriculturii.

Suma a fost plătită de la buget pentru 13.587 de beneficiari și 64,17 milioane de litri de motorină, a mai precizat ministerul.

Sprijinul de care beneficiază agricultorii prin reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură este în 2017 de 1,4185 lei/litru, în scădere cu 21% față de valoarea sprijinului acordat în 2016, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, care motivează scăderea prin modificările aduse Codului Fiscal de la 1 ianuarie, dată de la care a fost eliminată supraacciza de 7 eurocenți pe litrul de carburanți, scrie News.ro.

CONFIRMARE Daimler Mercedes a cumpărat Clever Taxi CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Daimler Mercedes a cumpărat Clever Taxi

Guvernul a alocat, printr-o Hotărâre de Guvern aprobată în 30 martie, suma de 349,4 milioane de lei pentru plata ajutorului de stat, în acest an, pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, banii fiind asigurați de la bugetul de stat.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată în 2014, prin Hotărâre de Guvern, iar valoarea maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3,33 miliarde lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apia
motorina
plati
subventii