Agricover Credit IFN a înregistrat anul trecut un profit de 17,3 milioane lei, în urcare cu 5%

Agricover Credit IFN a înregistrat anul trecut un profit de 17,3 milioane lei, în urcare cu 5%
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 3 mar 2016

Agricover Credit IFN, instituție financiară non-bancară specializată exclusiv pe finanțarea agriculturii, a înregistrat în 2015 un profit net de 17,3 milioane de lei, în creștere cu 5% față de 2014.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Am obținut un profit net de peste 17,3 milioane lei, în creștere cu 5% față de 2014 și o valoare a creditelor acordate de 950 milioane lei, în urcare cu 14%”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN. Compania face parte din grupul Agricover, controlat de omul de afaceri Jabbar Kanani.

Agricover SA se divizează și se înființează Agricover Holding CITEȘTE ȘI Agricover SA se divizează și se înființează Agricover Holding

Numărul clienților Agricover Credit, companie deținută de omul de afaceri Jabbar kanani, era de peste 1.700 la finele lui 2015, în creștere cu 10% față de anul anterior. De asemenea, un aspect important l-a constituit extinderea portofoliului către clienții micro, mici și mijlocii. 

Reprezentanții Agricover Credit IFN au explicat că anul agricol 2015 a fost unul dificil din punct de vedere al profitabilității afacerilor din agricultură, fiind înregistrate scăderi ale producțiilor de cereale și oleaginoase cu circa 30%, precum și o volatilitate crescută a prețurilor la nivel mondial. Acești factori au determinat prudență în ceea ce privește politica de creditare, provizionare și de majorare a expunerii pe client.

Printre planurile Agricover Credit pentru 2016 se numără și deschiderea a patru noi sucursale și extinderea echipelor din teren.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover ifn
robert rekkers