Agricover se împrumută din nou de la BERD

Agricover se împrumută din nou de la BERD
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 mar 2019

Agricover Credit IFN, divizia de finanțare a grupului Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători pe piața locală agricolă, împrumută încă 5 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Acesta este al doliea împrumut pe care Agricover îl primește de la BERD, primul credit, de 10 milioane de euro, fiind acordat în mai anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În toamna anului 2017, BERD a intrat în acționariatul grupului Agricover, cu o participație de 13%.

Potrivit BERD, noul împrumut va ajuta Agricover să răsoundă nevoilor de finanțare în creștere ale fermierilor români și să își majoreze, totodată, portofoliul și cota de piață.

Totodată, Agricover Credit IFN a încheiat un acord de finanțare în valoare de 40 milioane de lei cu International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale. Anterior, în prima parte a anului 2017, IFC a împrumut Agricover Credit cu 70 milioane de lei pentru creditarea fermierilor mici și medii în vederea acoperirii nevoilor de capital de lucru și creșterea productivității fermelor. IFC și Agricover Credit au încheiat primul acord de finanțare în 2012, în valoare de 12,5 miloane de euro, fiind primul parteneriat al companiei Agricover Credit cu un finanțator extern.

Compania americană WilsonHCG deschide un birou în București și lansează angajări: Am fost impresionați de nivelul ridicat al talentelor din Capitală CITEȘTE ȘI Compania americană WilsonHCG deschide un birou în București și lansează angajări: Am fost impresionați de nivelul ridicat al talentelor din Capitală

Agricover Credit IFN este prima instituție financiară din România care furnizează produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic. 

Grupul Agricover Holding, din care face parte și Agricover Credit IFN,  are peste 1.000 de angajați și servește circa 5.700 de clienți fermieri.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricober
berd
agricover imprumut
finantare agricover
finantare fermieri