Vicepreședintele Consiliului de Administrație al Azomureș, Jan Kadanik, se retrage de la conducerea Grupului Ameropa

Vicepreședintele Consiliului de Administrație al Azomureș, Jan Kadanik, se retrage de la conducerea Grupului Ameropa

Jan Kadanik

scris 19 mar 2019

Vicepreședintele Consiliului de Administrație și fost director executiv al Azomureș SA, Jan Kadanik, va părăsi, începând cu luna iunie 2019, Grupul Ameropa, din care face combinatul românesc, după 12 ani de activitate. Kadanik este în prezent CEO-ul grupului fondat în 1948 și care are ca principala activitate comercializarea cerealelor și fertilizatorilor chimici.

Potrivit Ameropa, responsabilitățile lui Jan Kadanik până la momentul în care va fi nominalizată o altă persoană ca CEO al Ameropa vor fi preluate, interimar, de Andreas Zivy, președinte al Directoratului Ameropa Holding AG.

Zivy, în vârstă de 63 ani, este reprezentantul celei de-a treia generații a familiei sale, care activează în cadrul Ameropa. Chiar dacă a fost numit CEO interimat al Grupului Ameropa, el va rămâne, totodată, și CEO al Ameropa Holdings AG.

În 2012, Kadanik a îndeplinit, pentru o scurtă perioadă, și funcția de director executiv al Azomureș.

Pe lângă Azomureș, din Ameropa mai fac parte companiile românești Ameropa Grains, Ameropa Romania Services S.R.L. și Chimpex SA.

Jumătate din oamenii de afaceri sunt neîncrezători în evoluția economiei, din cauza incertitudinilor fiscale și legislative, caracterului nesustenabil al creșterii economice și presiunilor inflaționiste CITEȘTE ȘI Jumătate din oamenii de afaceri sunt neîncrezători în evoluția economiei, din cauza incertitudinilor fiscale și legislative, caracterului nesustenabil al creșterii economice și presiunilor inflaționiste

Azomureș a realizat în 2017 un profit de 2,5 milioane de lei, la o cifră de afacere de aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Ameropa Grains a încheiat anul 2017 cu un profit de 28 milioane de lei la o cifră de afaceri de 3 miliarde de lei.

Tot în 2017, Ameropa Romania Services S.R.L. a înregistrat un profit de 2,2 milioane lei la o cifrăd e afaceri de 7 milioane de lei.

Chimpex SA a avut în 2017 un profit net de 21 milioane de lei la o cifră de afaceri de 133 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
azomureș
ameropa
kadanik
andreas zivy