IFC si Agricover Credit IFN au încheiat un acord de finanțare de 70 milioane lei

IFC si Agricover Credit IFN au încheiat un acord de finanțare de 70 milioane lei
scris 25 mai 2017

Agricover Credit IFN, divizia de finanțare a Agricover Holding, compania specializată în finanțări pentru sectorul agricol a grupului Agricover, controlată de omul de afaceri iranian Jabar Kanani, a încheiat un acord de finanțare în valoare de 70 milioane lei cu International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale. Împrumutul va permite companiei Agricover Credit să ofere soluții de creditare fermierilor mici și medii pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru și creșterea productivității fermelor.

„Un nou acord de împrumut cu IFC ne va permite să sprijinim în continuare dezvoltarea fermierilor mici și mijlocii, asigurând accesul la finanțarea necesară creșterii productivității și generării de plus valoare, atât pentru afacerile lor, cât și pentru domeniul agricol din România” a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

IFC și Agricover Credit au încheiat primul acord de finanțare în 2012, în valoare de 12,5 miloane de euro, fiind primul parteneriat al companiei Agricover Credit cu un finanțator extern.

Instituția financiară nebancară a ajuns la un portofoliu de finanțări de 988 milioane lei la finalul anului trecut, în creștere cu 4% față de 2015, și la 1.900 de clienți activi, în creștere cu 12%, față de 2015.

Fady Chreih, CEO Regina Maria: Simțim că exodul medicilor s-a temperat, nu și al asistentelor. Creșterile de salarii se vor duce și în prețuri CITEȘTE ȘI Fady Chreih, CEO Regina Maria: Simțim că exodul medicilor s-a temperat, nu și al asistentelor. Creșterile de salarii se vor duce și în prețuri

Agricover Credit IFN este specializată în acordarea de finanțări fermierilor și face parte din Agricover Holding, care are circa 850 angajați și peste 4.500 clienți fermieri.

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituție globală de dezvoltare axată pe sectorul privat din piețele emergente, colaborând cu 2.000 de companii din întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover credit ifn
ifc