Agro TV - Situație critică pentru legumicultori: Nu vindem nici 10% din ce recoltăm, aproape toată verdeața o dăm la păsări! Legumicultorii se duc cu mașina personală acasă la client

Agro TV - Situație critică pentru legumicultori: Nu vindem nici 10% din ce recoltăm, aproape toată verdeața o dăm la păsări! Legumicultorii se duc cu mașina personală acasă la client
scris 12 apr 2020

Actuala criză generată de epidemia de coronavirus i-a adus pe legumicultori în pragul disperării, anunță Agro TV.  Dacă înainte criză legumicultorii din județul Giurgiu vindeau produsele la tarabe în piață,  acum trebuie să livreze la domiciliu clienților cu mașina personală.

Daniela Balaban, legumicultor în județul Giurgiu, spune că, pe lângă faptul că aleargă de dimineață până seara pe la casele oamenilor, se și teme de faptul că toată această expunere o va îmbolnăvi pe ea și familia sa.

Din lipsă de clienți, fermierii britanici sunt constrânși să arunce laptele CITEȘTE ȘI Din lipsă de clienți, fermierii britanici sunt constrânși să arunce laptele

“Ca să facem bani să trăim în această perioadă, am scris o postare pe Facebook. Cine dorește, ne sună și îi ducem omului un coș cu ce legume vrea el direct la poartă. Păi ce să facem? Avem de toate, dar nu avem ce face cu ele. Situația este foarte gravă în această perioadă…din toate punctele de vedere.”, spune Daniela Balaban.

Cu toate aceste eforturi însă, veniturile nu sunt deloc mulțumitoare. Unii oameni sunt încă reticenți, alții vor să vadă mai întâi produsele, iar ceilalți sunt nehotarâți…și așa răsplata muncii întârzie să apară.

“Stau să fac 20 de kilometri de acasă până la Giurgiu, unde livrăm. Ne învârtim prin oraș și pentru ce…pentru un milion, două? Nu ne permitem să ne ducem până la București pentru doi lei. Sunt atâția kilometri. Omul nu plătește și transportul, plătește doar marfa și dacă noi o dăm mai scump, nu o mai cumpără nimeni. Nu vindem nici 10% din ceea ce recoltăm. Când tragem linie, aproape toată verdeața o dăm la păsări. Sunt pierderi foarte mari. Nu mai vindem cum vindeam odată.”, a adăugat legumicultoarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
agro tv
legume
piata