”Ați fost selectat pentru un grant de 100.000 euro!”: Mesajul prin care fermierii sunt lăsați cu conturile goale

”Ați fost selectat pentru un grant de 100.000 euro!”: Mesajul prin care fermierii sunt lăsați cu conturile goale
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 sep 2023

Mai mulți producători agricoli nau sesizat că au primit informări înșelătoare în numele Uniunii Europene (UE) că au fost selectați în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) pentru finanțarea UE care vine în sprijinul fermierilor afectați de evenimentele climatice nefavorabile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Fermierii au primit pe adresele de e-mail un mesaj cu titlul ”NOTIFICARE IMPORTANTĂ” cu privire la fondurile europene, prin care li se cer detaliile contului bancar, pentru a primi, din senin, 100.000 de euro, arată Agrointel.

Sat marocan redus la ruine de cutremur: \ CITEȘTE ȘI Sat marocan redus la ruine de cutremur: "Viața s-a terminat aici"

Mesajul-capcană primit de fermieri este formulat sub forma unei notificări din partea Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Uniunii Europene. Prin e-mailul înșelător fermierul este anunțat că există un buget de 430 de milioane de euro acordat de Politica Agricolă Comună (PAC) a UE pentru a sprijini sectorul agricol al UE.

Persoanele care primesc acest tip de e-mail nu trebuie să introducă datele bancare sau să dea curs indicațiilor din e-mailurile care nu au un expeditor credibil.

Comisia Europeană (CE) nu acordă în mod direct bani fermierilor, ci numai dacă aceștia au depus proiecte de finanțare sau sumele sunt solicitate de autoritățile competente și ministerele care au în atribuții accesarea banilor europeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
fermieri
bani
mesaj