BASF a încheiat procesul de achiziție a unor operațiuni și active de la Bayer

BASF a încheiat procesul de achiziție a unor operațiuni și active de la Bayer
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2018

BASF a anunțat că a încheiat procesul de achiziție a unor segmente de operațiuni și active de la Bayer. În octombrie 2017 și în aprilie 2018, BASF a semnat acorduri de achiziție pentru operațiunile și activele cedate de Bayer, în valoare de 7,6 miliarde de euro, în numerar, în contextul în care Bayer a achiziționat Monsanto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Tranzacția completează în mod strategic activitățile BASF în domeniul protecției plantelor, al biotehnologiei și al agriculturii digitalizate și marchează intrarea companiei pe piața semințelor, a erbicidelor neselective și a nematocidelor pentru tratamentul semințelor”, se arată într-un comunicat.

Prin această achiziție, aproximativ 4.500 de angajați se alătură companiei BASF, scrie News.ro.

"Această achiziție transformă rolul BASF în agricultură. Ne îmbunătățește poziția pe piața soluțiilor agricole și creează noi oportunități de creștere", a declarat Saori Dubourg, membru al Consiliului Directorilor Executivi din cadrul BASF SE și responsabil pentru divizia Agricultural Solutions.

WhatsApp va avea reclame și funcții noi contra cost, care să aducă, în sfârșit, venituri Facebook CITEȘTE ȘI WhatsApp va avea reclame și funcții noi contra cost, care să aducă, în sfârșit, venituri Facebook

Acordurile includ următoarele active Bayer: operațiunile la nivel global cu glufosinat de amoniu; operațiunile cu semințe inclusiv genetica, cercetarea și capabilitățile de ameliorare, precum și mărcile înregistrate pentru anumite culturi de câmp în diferite țări; operațiunile cu semințe de legume; platforma de cercetare-dezvoltare pentru hibrizi de grâu; o gamă de produse pentru tratamentul semințelor; anumite erbicide pe bază de glifosat din Europa pentru utilizări preponderent industriale; întreaga platformă digitală pentru agricultură xarvio; precum și anumite erbicide neselective și proiecte de cercetare pentru nematocide.

”Aceste tranzacții sunt în prezent finalizate, cu excepția operațiunii cu semințe de legume, a cărei închidere este așteptată în cursul lunii august”, informează reprezentanții BASF.

"Având soluții puternice, de la semințe până la recoltare, și beneficiind de o capacitate de cercetare și dezvoltare extinsă și performantă, vom stimula competiția pe piață. Pentru clienți asta înseamnă că vor continua să aibă posibilitatea reală de a alege, atât astăzi cât și în viitor", a explicat Markus Heldt, președintele diviziei Agricultural Solutions, din cadrul BASF.

De asemenea, pentru a reflecta amploarea noului portofoliu pe care îl deține în domeniul agricol, BASF a redenumit divizia “Crop Protection”, aceasta devenind “Agricultural Solutions”. În plus, divizia a creat o nouă unitate globală de operațiuni pentru semințe și însușiri genetice.

În 2017, divizia Agricultural Solutions BASF a generat vânzări în valoare de 5,7 miliarde de euro.

Grupul BASF are 115.000 de angajați. Portofoliul este organizat în cinci divizii: Substanțe chimice, Produse performante, Materiale & soluții funcționale, Agricultural Solutions și Petrol și gaze. BASF a generat vânzări de 64,5 de miliarde de euro în anul 2017. Acțiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) și Zurich (BAS).

viewscnt
Afla mai multe despre
basf
bayer