Bayer a câștigat în California un proces legat de efectul cancerigen al erbicidului Roundup, întrerupând o serie de pierderi

Bayer a câștigat în California un proces legat de efectul cancerigen al erbicidului Roundup, întrerupând o serie de pierderi
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2023

Bayer a obținut câștig de cauză într-un proces intentat de un bărbat din California, care a declarat că a dezvoltat cancer în urma expunerii la erbicidul său Roundup, punând capăt unei serii de pierderi a cinci procese, care se bazau pe acuzații similare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Verdictul a fost pronunțat vineri, de un juriu din comitatul San Benito, la Curtea Superioară din California, a anunțat Bayer.

Tranzacție - Abatorul Periș și Grupul Cathedral își unesc forțele pentru consolidarea poziției pe piața cărnii din România CITEȘTE ȘI Tranzacție - Abatorul Periș și Grupul Cathedral își unesc forțele pentru consolidarea poziției pe piața cărnii din România

Compania a declarat că verdictul a fost ”conform cu dovezile din acest caz, potrivit cărora Roundup nu provoacă cancer și nu este responsabil pentru boala reclamantului”, scrie News.ro.

Avocații reclamantului Bruce Jones nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

La fel ca majoritatea reclamanților din procesele Roundup, Jones a susținut că produsul l-a determinat să dezvolte o formă de cancer numită limfom non-Hodgkin.

Aproximativ 165.000 de plângeri au fost făcute împotriva companiei pentru vătămări corporale care ar fi fost cauzate de Roundup, pe care Bayer l-a achiziționat în 2018, ca parte a achiziției sale de 63 de miliarde de dolari a companiei americane agrochimice Monsanto.

Înainte de recentul său șir de pierderi, care a produs verdicte împotriva companiei în valoare totală de peste 2 miliarde de dolari, Bayer a câștigat nouă procese consecutive, ceea ce înseamnă că acum a câștigat 10 din ultimele 15 procese.

Se preconizează că alte cazuri vor fi judecate în anul viitor.

IAA România și-a ales un nou Președinte CITEȘTE ȘI IAA România și-a ales un nou Președinte

Bayer face apel la verdictele împotriva sa, care includ despăgubiri punitive mari, care probabil vor fi reduse deoarece depășesc îndrumările Curții Supreme din SUA.

Pierderile i-au determinat pe unii investitori să pună la îndoială strategia juridică a Bayer în apărarea cazurilor Roundup.

Compania a declarat luna trecută că va continua să lupte cu cazurile în instanță și că ”nu are apetit să scrie cecuri uriașe” pentru a le soluționa.

În 2020, Bayer a soluționat majoritatea cazurilor Roundup aflate pe atunci în așteptare, pentru până la 9,6 miliarde de dolari, dar nu a reușit să obțină un acord care să acopere cazurile viitoare. Peste 50.000 de cereri sunt în curs.

viewscnt
Afla mai multe despre
bayer
california