Cea mai mare crescătorie de porci din România a ieșit din carantina pestei porcine africane

Cea mai mare crescătorie de porci din România a ieșit din carantina pestei porcine africane
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2019

Cea mai mare crescătorie de porci din România, cunoscută ca fiind a doua ca mărime din Europa, și care a fost afectată în august 2018 de virusul pestei porcine africane (PPA), a ieșit din carantina impusă în astfel de cazuri și și-a reluat activitatea, potrivit informațiilor furnizate joi, pentru AGERPRES, de purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Brăila, Dragoș Frigioiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Crescătoria care aparține SC TEBU Consult Brăila a ieșit de sub carantină. Aici au fost introduși purcei santinelă, care au fost testați, iar rezultatele au fost negative, motiv pentru care restricțiile instituite în momentul confirmării pestei porcine africane au fost ridicate. S-a început repopularea, au început să-și aducă material de reproducție, femele, vieri. Oricum, efective destul de mici și va dura până vor ajunge iar la întreaga capacitate", a declarat Frigioiu, potrivit Agerpres.

Un ex-consilier de securitate al lui Frank Timiș în Africa - numit de Dăncilă consilier onorific pe relații externe. Partener cu un ofițer NSA și Pentagon și cu un lobbyst american specializat pe Rusia CITEȘTE ȘI Un ex-consilier de securitate al lui Frank Timiș în Africa - numit de Dăncilă consilier onorific pe relații externe. Partener cu un ofițer NSA și Pentagon și cu un lobbyst american specializat pe Rusia

Crescătoria care aparține SC TEBU Consult Brăila, număra în cele două ferme existente pe teritoriul județului Brăila, la Gropeni și Tufești, peste 140.000 de porci, înainte ca virusul să pătrundă aici și, conform legii, să fie eutanasiați toți porcii.

viewscnt
Afla mai multe despre
pesta porcina
braila