Cele mai importante zece companii din zootehnie au încasat în 2016 împreună subvenții de peste 6 milioane euro

Cele mai importante zece companii din zootehnie au încasat în 2016 împreună subvenții de peste 6 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2017

Cele mai importante zece companii din zootehnie au încasat în 2016 împreună subvenții de peste 6 milioane de euro pentru creșterea animalelor, reiese din datele transmise de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultur ă(APIA), la solicitarea News.ro. Austin Meats, fosta CarmOlimp, care acum este în insolvență a obținut o subvenție de 1,4 milioane de euro pentru creșterea animalelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, cea mai mare subvenție a fost încasată de producătorul de produse din carne CarmOlimp Brașov, care și-a schimbat denumirea în Austin Meats la începutul acestui an.

Pornită în 1993 ca o afacere de familie, sub denumirea CarmOlimp, compania este deținută de familia Olimpiu și Carmen Soneriu. Familia se mai ocupă și de creșterea porcilor, a vacilor și a oilor, de aceea au primit și cea mai mare subvenție în 2016 pentru creșterea animalelor.

Compania a încasat anul trecut suma de 1,4 milioane de euro de la APIA.

În 2015 producătorul a înregistrat o cifră de afaceri de 55,5 milioane de lei (12,3 milioane de euro), în scădere cu 36% față de 2014. Profitul a crescut de la 848.384 de lei în 2014 la 2,9 milioane de lei în 2015.

Pe 17 ianuarie firma CarmOlimp și-a schimbat denumirea în Austin Meats, iar pe data de 1 februarie firma a intrat în insolvență, la solicitarea creditorilor săi: BRD- Group Societe General, Ropardo și Gabriela Simona Cândea.

Un startup din Brașov a lansat o aplicație pentru învățarea limbilor străine în realitatea virtuală CITEȘTE ȘI Un startup din Brașov a lansat o aplicație pentru învățarea limbilor străine în realitatea virtuală

Alte două firme importante care au primit unele dintre cele mai mari subvenții pentru creșterea animalelor sunt DN Agrar Apold și Lacto Agrar. Aceste două companii fac parte din grupul DN Agrar, din Alba, care este format din mai multe firme și este administrat de Jan Gijsbertus de Boer, cetățean olandez care a venit să investească în Transilvania în anul 2007.

Așadar, în 2016 DN Agrar Apold a obținut subvenții de circa 625.122 de euro, în timp ce Lacto Agrar a încasat 591.745 de euro de la APIA. Un alt crescător important de animale este Combinatul Agroindustrial Curtici care a obținut în 2016 subvenții de 544.412 euro, potrivit APIA.

Combinatul Agroindustrial Curtici se întinde pe o suprafață de 2.500 de hectare în Arad și este condus de fermierul Dimitrie Muscă. În cadrul combinatului există un complex de porci care a fost modernizat în ultimii ani cu circa 4 milioane de euro.

Tot anul trecut, Koplax, unul dintre cei mai mari jucători cu capital de străin de pe piața creșterii bovinelor, a încasat subvenții de 515.341 de euro. Compania este controlată de omul de afaceri israelian Isaac Cohen.

Clasamentul complet al firmelor care au încasat în 2016 cele mai mari subvenții pentru creșterea animalelor:

Cei mai mari zece agricultori au încasat împreună subvenții în valoare de 54 de milioane de euro, în campania care a început la sfârșitul anului 2015 și s-a finalizat în septembrie 2016, în creștere cu 80% față de campania din 2014-2015, perioadă în care cei mai mari fermieri au obținut în total 30 de milioane de euro, reiese din datele transmise de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură(APIA), la solicitarea News.ro.

Cea mai mare subvenție a fost în valoare de 17 milioane de euro și a fost încasată de fermierul Constantin Duluțe din Insula Mare a Brăilei.

viewscnt
Afla mai multe despre
apia
subventii