Cioloș: Irimescu nu ar fi trebuit să anunțe numele firmei în cazul E.coli fără date complete

Cioloș: Irimescu nu ar fi trebuit să anunțe numele firmei în cazul E.coli fără date complete
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2016

Premierul Dacian Cioloș a declarat, vineri, la Cluj, că ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, nu ar fi trebuit să anunțe numele firmei implicate în scandalul bacteriei E.coli descoperite în produse lactate cât timp nu avea toate elementele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Întrebat dacă a discutat cu ministrul Agriculturii și dacă ia în calcul demiterea acestuia, premierul Dacian Cioloș a declarat că încă nu s-a gândit la această posibilitate, dar a subliniat faptul că ministrul nu ar fi trebuit să comunice date în contextul în care nu avea la dispoziție toate informațiile pentru a face acest lucru, scrie News.ro

"Toată lumea mă întreabă de demiteri de parcă demiterile ar putea rezolva problema. Deciziile nu le iau în felul acesta, ci le pregătesc. Nu vreau să comentez prea mult aceste lucruri pentru că încă nu știu să existe o legătură dovedită între E coli găsit la copiii îmbolnăviți și E coli găsit în acea brânză de la acea întreprindere. Am înțeles de la ministrul Sănătății că urmează să se facă o analiză genetică pentru a vedea dacă există o legătură directă între brânză și îmbolnăviri”, a declarat premierul Dacian Cioloș.

El a subliniat că s-a ajuns în această situație și din cauza unei proaste comunicări din partea ministrului Achim Irimescu care a comunicat informații ce nu erau confirmate în totalitate.

"Aici, poate domnul ministru nu ar fi trebuit să comunice atâta timp cât nu avea toate elementele și oricum eu ce i-am spus a fost că nu cred că trebuia să comunice dânsul. Dacă la domnul ministru al Sănătății, în urmă cu câteva săptămâni, a fost o problemă de lipsă de comunicare pe care între timp a corectat-o, la domnul ministru al Agriculturii a comunicat prea repede lucruri ce trebuiau comunicate de autoritatea cea mai pregătită să facă acest lucru”, a spus Cioloș.

Potrivit lui Dacian Cioloș, ministrul Achim Irimescu a pus aceste probleme pe seama presiunii exercitate de presă.

Ministrul Agriculturii, explicații în cazul Lactate Brădet: Sper că nu a fost afectat grav un producător, dar poate am salvat viața unor copii CITEȘTE ȘI Ministrul Agriculturii, explicații în cazul Lactate Brădet: Sper că nu a fost afectat grav un producător, dar poate am salvat viața unor copii

"Mi-a spus domnul ministru că a fost o presiune pe dânsul din partea presei să spună și să nu țină ascunse informațiile pe care le are și dânsul a considerat că, având informațiile respective, trebuia să le spună public pentru a evita alte probleme. Dar, după ce le-a spus, a apărut toată acea exacerbare. Peste tot s-a vorbit despre acea companie, dar nu știu nici aici dacă pot spune că a fost vina ei. Dacă s-a găsit în acea probă acea problemă, asta nu înseamnă că e o problemă cu toate produsele  din companie. De aceea, cred că cu toții, și noi, autoritățile, și presa trebuie să avem în vedere faptul că este vorba despre afacerile oamenilor, e vorba despre investiții care pot fi distruse doar printr-o simplă comunicare proastă ce poate veni și din partea noastră, și din partea presei. Ne interesează sănătatea oamenilor și pentru asta avem autorități care știu ce măsuri să ia chiar și când nu se comunică neapărat aceste lucruri. E bine să evităm să ajungem să distrugem sectoare prin comunicarea pe care o facem”, a mai declarat Dacian Cioloș.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacian ciolos
achim irimescu
e.coli
lactate bradet