Șeful ANSVSA: Analizele nu au descoperit E.coli în laptele de la fermele care aprovizionau Lactate Brădet

Șeful ANSVSA: Analizele nu au descoperit E.coli în laptele de la fermele care aprovizionau Lactate Brădet
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2016

Analizele efectuate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au arătat că laptele de la cele două ferme care aprovizionează Lactate Brădet nu are bacteria E.coli, a declarat, joi, la Realitatea TV, președintele ANSVSA, Andrei Butaru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În zilele precedente, inspectorii ANSVSA au prelevat 337 de eșantioane de probe indicate de Ministerul Sănătății din lactate, produse de carne, fructe și legume atât din magazine, cât și din gospodăriile unor persoane, scrie News.ro

"Laptele de la cele două ferme nu are E.coli. (...) Fermierii din România au o problemă. Nu își mai pot livra laptele pentru că s-a creat panică. Să nu răspândim panică", a afirmat Butaru.

Potrivit analizelor de până acum, toate lactatele de la raft sunt conforme, a recizat șeful ANSVSA, care a anunțat că analizele nu au fost încă finalizate în totalitate.

După elimarea uneia dintre posibilele cauze ale contaminării, pe listă au rămas mai multe variante, între care manipularea pe flux, manipularea din transport, potrivit șefului ANSVSA.

ANSVSA a anunțat, anterior, că au fost analizate 194 de eșantioane până acum, iar prezența Escherichia coli, serogrupul O26, a fost depistată într-o probă de pui (spate cu gât), recoltată din frigiderul familiei, din județul Bacău, a unuia dintre copiii internați cu E.coli, precum și într-un lot de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș.

viewscnt
Afla mai multe despre
ansvsa
lactate bradet
e.coli