Compania americană PHI Group pregătește un plan complex de investiții în Transilvania, după achiziții în Vietnam și Thailanda

Compania americană PHI Group pregătește un plan complex de investiții în Transilvania, după achiziții în Vietnam și Thailanda
scris 9 ian 2018

Compania americană PHI Group, specializată în investiții în domeniul resurselor naturale și agricultură, va construi în Transilvania un parc industrial, o centrală electrică pe gaz și sere pentru agricultură organică și plante medicinale, creând în acest sens o companie mixtă cu o firmă românească.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit insider

Americanii nu indică numele firmei, dar strategia este pregătită în contextul în care, în mai 2017, PHI Group a încheiat un acord angajant pentru preluarea a 51% din acțiunile Maxagro, companie agricolă românească, indicând atunci că vor să strângă 50 milioane de dolari pentru extinderea afacerilor companiei locale.

PHI Group a fost înființată în Nevada în 1982.

Tranzacție: Producătorul de produse din carne Cris-Tim a cumpărat fabrica Diavist din Prahova deținută de familia Cord. Fabrica a intrat în insolvență acuzând criza CITEȘTE ȘI Tranzacție: Producătorul de produse din carne Cris-Tim a cumpărat fabrica Diavist din Prahova deținută de familia Cord. Fabrica a intrat în insolvență acuzând criza

Compania investește în principal în active din agricultură, energie și resurse naturale, furnizând și servicii de consultanță în fuziuni și achiziții prin intermediul subsidiarei PHI Capital Holdings.

Printre investițiile anunțate recent de PHI se numără semnarea unui memoradum de înțelegere pentru cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni la producătorul vietnamez de turmeric Hoang Minh Chau Yung Yen și demararea unui parteneriat cu Nathan Trading, o companie din Thailanda specializată în extracția uleiului de sacha inchi, un ulei foarte bogat în acizi grași.

Fondat în 1993 de familia de etnici slovaci Zifceak, Maxagro Group cultivă, în prezent, circa 12.000 de hectare în scopuri agricole. Maxagro deține și 10 silozuri pentru stocarea cerealelor, cu o capacitate totală de 25.000 de tone, o hală pentru depozitare cu o capacitate de 12.000 de tone, o fermă de aproximativ 2.000 de vaci și o instalație de biogaz și asigură servicii în domeniile transportului de mărfuri și construcții.

viewscnt
Afla mai multe despre
phi group
sere
agricultura organica
agricultura
productie
plante medicinale
energie verde
centrala electrica
parc industrial
transilvania
investitie
maxagro