Americanii de la PHI Group preiau controlul companiei agricole Maxagro, înființată în Timiș de o familie de etnici slovaci. Americanii vor investi 50 milioane dolari

Americanii de la PHI Group preiau controlul companiei agricole Maxagro, înființată în Timiș de o familie de etnici slovaci. Americanii vor investi 50 milioane dolari

Foto: Maxagro.ro

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 mai 2017

Compania americană PHI Group, specializată în investiții în domeniul resurselor naturale și agricultură, a semnat un acord angajant în vederea achiziției unui pachet de 51% din acțiunile companiei românești din domeniul agricol Maxagro, din județul Timiș. Americanii vor să strângă 50 milioane de dolari pentru extinderea afacerilor Maxagro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul achiziției va fi stabilit după ce Maxagro va fi evaluată și auditată de un evaluator independent. Compania americană estimează că tranzacția va fi finalizată pe 8 august.

PHI s-a angajat să strângă fonduri de 50 milioane de dolari pentru creșterea afacerilor Maxagro, inclusiv prin achiziții și luări în arendă de noi terenuri și lansarea de noi produse.

Maxagro și PHI au convenit și cultivarea în comun, în următoarele cîteva luni, a unor soiuri speciale de plante, destinate uzului alimentar și medicinal.

Cinci antreprenori din Transilvania au investit 5 milioane de euro într-o cramă de spumante CITEȘTE ȘI Cinci antreprenori din Transilvania au investit 5 milioane de euro într-o cramă de spumante

Cele două companii au încheiat recent un parteneriat pentru dezvoltarea unui program de agricultură organică în județul Timiș.

PHI va înființa holdingul Maxagro International în vederea achiziției pachetului majoritar de acțiuni la compania românescă. Totodată, americanii vor folosi noul holding drept platformă pentru extinderea activităților în domeniul agriculturii organice în România și în alte state europene, susțin oficialii companiei.

Fondat în 1993 de familia de etnici slovaci Zifceak, Maxagro Group cultivă, în prezent, circa 12.000 de hectare în scopuri agricole. Maxagro deține și 10 silozuri pentru stocarea cerealelor, cu o capacitate totală de 25.000 de tone, o hală pentru depozitare cu o capacitate de 12.000 de tone, o fermă de aproximativ 2.000 de vaci și o instalație de biogaz și asigură servicii în domeniile transportului de mărfuri și construcții.

Conform datelor PHI, grupul Maxagro are venituri anuale de circa 30 milioane de euro și capacitatea de a administra peste 50.000 de hectare de pâmânt agricol în Timiș și județele învecinate.

PHI Group a fost înființată în Nevada în anul 1982. Compania investește în principal în active din agricultură, energie și resurse naturale, oferind și servicii de consultanță în domeniul fuziunilor și achizițiilor, prin intermediul subsidiarei PHI Capital Holdings.

Printre investițiile anunțate recent de PHI se numără semnarea unui memoradum de înțelegere pentru cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni la producătorul vietnamez de turmeric Hoang Minh Chau Yung Yen și demararea unui parteneriat cu Nathan Trading, o companie din Thailanda specializată în extracția uleiului de sacha inchi, un ulei foarte bogat în acizi grași.

viewscnt
Afla mai multe despre
phi group
maxagro
achizitie
investitii
maxagro timis