Compania japoneză Tepco lansează o fermă verticală uriașă în Shizuoka, Japonia, bazată pe iluminat artificial

Compania japoneză Tepco lansează o fermă verticală uriașă în Shizuoka, Japonia, bazată pe iluminat artificial
scris 5 iul 2020

Compania japoneză Tokyo Electric Power Company Holdings Inc. (Tepco), operatorul centralei Fukushima, a lansat o fermă verticală interioară în Shizuoka, care poate furniza până la 5 tone de produse pe zi, una dintre cele mai mari astfel de instalații din lume, bazându-se exclusiv pe iluminatul artificial, scrie publicația The Japan Times.

Tepco Energy Partner Inc. a pornit ferma din Fujieda, Prefectura Shizuoka, zilele trecute, pentru a cultiva salată verde și alte tipuri de plante verzi, folosind diode luminoase, scrie News.ro.

Compania își propune să producă inițial aproximativ o tonă de legume pe zi în instalația de 9.000 de metri pătrați și să înceapă transportul în jurul lunii august. Compania intenționează totodată să majoreze producția la 5 tone pe zi până anul viitor.

Agricultura verticală prin iluminat artificial a atras atenția ca fiind o modalitate de a asigura stabilitatea în producția și distribuția alimentelor, deoarece nu este afectată de vremea capricioasă ori de alte riscuri, cum ar fi epidemiile, a anunțat Tepco.

ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei - Bani pentru transformarea tinerilor din diaspora în fermieri în România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei - Bani pentru transformarea tinerilor din diaspora în fermieri în România

De asemenea, este de așteptat ca aceste instalații să ofere soluții la problemele cu care se confruntă agricultura japoneză, precum scăderea numărului de fermieri și îmbătrânirea celor care încă își lucrează pământul, spun reprezentanții companiei.

Tepco Energy Partner, care se ocupă cu vânzarea de energie electrică, a mai spus că un mediu închis le permite fermierilor să mențină mai bine calitatea și prospețimea, ceea ce poate contribui la reducerea risipei alimentare.

„Am dori să profităm la maximum de tehnologiile noastre de economisire a energiei. Întrucât se află în interior, legumele sunt rezistente la intemperii anormale și sunt, de asemenea, în siguranță, deoarece sunt cultivate fără a utiliza produse chimice”, a spus un oficial al companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
tepco
ferma