Președintele Donald Trump a ținut ceremonia oficială de Ziua Națională a SUA la Muntele-monument Rushmore, mesaj de contracarare a mișcării de demolare a statuilor pe care o denunță ca fiind de extrema stângă

Președintele Donald Trump a ținut ceremonia oficială de Ziua Națională a SUA la Muntele-monument Rushmore, mesaj de contracarare a mișcării de demolare a statuilor pe care o denunță ca fiind de extrema stângă

Sursa foto: captura YouTube

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 iul 2020

Cu ocazia Sărbătorii Naționale de 4 iulie a Statelor Unite ale Americii, președintele Donald Trump a ținut discursul oficial în fața celebrului Munte Rushmore unde o sculptură monumentală prinde chipurile a 4 președinți americani. Ceremonia s-a dorit și un mesaj împotriva mișcării de dărâmare a unor statui pe teritoriul SUA. „Acest atac la libertatea noastră trebuie oprit și va fi oprit foarte repede. Vom demasca această mișcare periculoasă”, a spus președintele american care caracterizează demersul ca unul al stângii radicale și care vrea să pună bazele unei noi culturi totalitare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ceremonia oficială a Zilei Naționale a SUA s-a desfășurat noaptea trecută la Muntele Rushmore, în statul Dakota de Sud, demers inițiat de președintele Donald Trump și având un caracter simbolic de apărare a istoriei țării într-un răstimp în care o mișcare pe care el o denunță ca fiind a stângii radicale s-a propagat luna trecută pe teritoriul american și a vizat dărâmarea statuilor unor personalități importante din istoria Statelor Unite.

„Națiunea noastră asistă la o campanie necruțătoare care vrea ștergerea istoriei noastre, defăimarea eroilor noștri, îndepărtarea  valorilor noastre și îndoctrinarea copiilor noștri”, a declarat președitele Trump în discursul oficial de la evenimentul cu milioane de telespectatori. „Acest atac la libertatea noastră trebuie oprit și va fi oprit foarte repede. Vom demasca această mișcare periculoasă, vom proteja copiii acestei națiuni, vom termina acest asalt al radicalilor și vom prezerva iubitul nostru stil de viață american.”

După anunțul SUA privind achiziția stocurilor de remdesivir, Germania dă asigurări că are suficiente doze CITEȘTE ȘI După anunțul SUA privind achiziția stocurilor de remdesivir, Germania dă asigurări că are suficiente doze

În contextul mișcării care a pus la pământ statui precum cele ale președinților americani George Washington, Abraham Lincoln sau Ulysses Grant, dar chiar și a descoperitorului Americii Cristofor Columb, Muntele Rushmore, unde într-o stâncă sunt scuptate chipurile a 4 președinți a venit în atenția opiniei publice ca potențial monument care să fie vandalizat. Guvernatorul republican Kristi Noem, care s-a mai remarcat recent pentru că nu a aplicat restricții în contextul epidemiei de coronavirus, a declarat că a trimis forțe de ordine pentru apărarea sitului iconic pentru America și care apare în numeroase filme, inclusiv în celebrul „Nord prin Nord-Vest” („North by Northwest”) regizat în anul 1959 de Alfred Hitchcock.

Trump a decis organizarea ceremoniei oficiale tocmai pentru a transmite mesajul că nu va ceda în fața mișcării care contestă moștenirea istorică americană. „Sunt aici ca președinte să proclam în fața țării și a lumii întregi că acest monument nu va fi pângărit niciodată, că acești eroi nu vor fi îndepărtați, moștenirea lor nu va fi distrusă vreodată, împlinirile lor nu vor fi uitate și Muntele Rushmore va sta totdeauna ca un tribut pentru Părinții Fondatori și luptătorii pentru libertatea noastră”, a declarat acesta.

Americanii vor respinge presiunea gloatelor

În opinia lui Trump, anul 1776 al Revoluției Americane este o încununare a civilizației occidentale de milenii, în tot ce înseamnă spirit, filosofie și rațiune, însă acum chiar ce stă la baza creării SUA este supus unui asalt al stângii radicale. „Gloate înfuriate au dărâmat statui ale înaintașilor noștri, au profanat celel mai sacre monumente memoriale ale noastre și au dezlănțuit un val de infracțiuni violente în orașele noastre”, spune președintele SUA. „Mulți dintre oamenii aceia nu au idee de ce fac asta, dar unii știu exact ce fac; cred că americanii sunt slabi, înmuiați și obedienți. Nu! Poporul american este puternic și mândru și nu va permite ca țara și toate valorile ei, istoria și cultura să fie luate.”

Proiect de lege offshore de urgență pentru parcuri eoliene. Cu ce subvenții se vrea atragerea investitorilor CITEȘTE ȘI Proiect de lege offshore de urgență pentru parcuri eoliene. Cu ce subvenții se vrea atragerea investitorilor

Trump denunță o veritabilă „cultură a anulării” („cancel culture”), în care oameni își pierd locuri de muncă, cei care se opun mesajului de stânga sunt sub presiune și se încearcă forțarea către supunere a celor care nu sunt de acord. „Este definiția totalitarismului. Este ceva complet străin de cultura noastră și valorile noastre”, spune ocupantul fotoliului de la Casa Albă.

Elemente ale stângii radicale au ajuns până și în conducerea marilor corporații

Discursul prezidențial de la 4 iulie denunță prezența tot mai invazivă a neomarxismului în zone importante din societate, de unde pot influența major traiectoria Americii. „În școlile noastre, redacțiile noastre, chiar și în consiliile de administrație ale corporațiilor este un nou fascism de extrema stângă care cere supunere totală: dacă nu vorbești limba lor, nu urmezi ritualurile lor, nu reciți mantrele lor ș nu urmezi poruncile lor, atunci vei fi cenzurat, interzis, inclus pe liste negre, persecutat și pedepsit”, spune Trump care se vede ca o stavilă în fața acestui curent. „Nu se va întâmpla!”

O mișcare ce vizează distrugerea Americii

„Să nu fiți înșelați! Această revoluție culturală de extrema stângă este programată să răstoarne Revoluția Americană. Făcând asta, ar distruge civilizația care a salvat milioane de oameni de sărăcie, boli, violență și foamete”, afirmă președintele SUA. „Pentru a face acest lucru sunt determinați să dărâme fiecare statuie, simbol și memorie a moștenirii noastre naționale.”

În aplauzele publicului, Trump a reamintit de semnarea ordinului executiv care prevede pedepse de până la 10 ani pentru cei care demolează statui și a anunțat sute de arestări ale vandalilor, inclusiv a celor care au asaltat statuia președintelui Andrew Jackson din Washington.

Jenant: Autoritățile au uitat sau nici nu au știut ce au scris în Legea offshore. Singurul petrolist din Marea Neagră cu decizie finală de investiție s-a văzut nevoit să le tragă de mânecă CITEȘTE ȘI Jenant: Autoritățile au uitat sau nici nu au știut ce au scris în Legea offshore. Singurul petrolist din Marea Neagră cu decizie finală de investiție s-a văzut nevoit să le tragă de mânecă

Președintele denunță un proces de mistificare a istoriei: „Viziunea radicală a istoriei americane este un păienjeniș de minciuni, orice respect este îndepărtat, orice virtute este aruncată în obscuritate, orice motiv este răstălmăcit, orice fapt este distorsionat, orice flagel este exagerat până când istoria este ștearsă și orice eveniment este desfigurat dincolo de orice recunoaștere.”

În România a existat, de asemenea, încă din anii ’90 un așa-numit curent de „demitizare a istoriei”, inspirat de la teoria critică a Școlii de la Frankfurt, de orientare marxistă, și care a fost puternic susținut de intelectuali din zona ONG-urilor societății deschise finanțate de George Soros.

EXCLUSIV HILAR Anchetă a aparatelor cu care au fost printate documentele negocierilor eșuate cu China pentru reactoarele 3 și 4 de la centrala nucleară Cernavodă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV HILAR Anchetă a aparatelor cu care au fost printate documentele negocierilor eșuate cu China pentru reactoarele 3 și 4 de la centrala nucleară Cernavodă

Trump consideră această mișcare drept una periculoasă, de extrema stângă. „Cei care vor să șteargă moștenirea noastră, vor de fapt să ne uităm mândria și demnitatea pentru a nu mai putea să ne înțelegem pe noi înșine sau destinul Americii; în doborârea statuilor eroilor de la 1776, ei caută să dizolve legăturile de iubire și loialitate pe care le simțim pentru țară și pe care le simțim noi între noi. Scopul lor nu este o Americă mai bună; scopul lor este să termine America!”, a declarat Trump antrenând fluierăturile dezaprobatoare pentru mișcarea denunțată din partea celor prezenți la ceremonie.

În opinia sa, vandalizările statuilor de luna trecută reprezintă rezultatul previzibil al deceniilor de îndoctrinare extremistă din instituțiile de învățământ și de propagarea acestor idei în media. „Împotriva oricărei legi a societății și a naturii, copiii noștri sunt învățați în școli să-și urască propria lor țară și să creadă că oamenii care au construit-o nu au fost eroi, ci oameni răi.”

„Vor să ne reducă la tăcere, dar noi nu vom tăcea!”

Trump a anunțat că a semnat un ordin executiv pentru construirea unui parc memorial și pentru alți eroi ai SUA, în fața Muntelui de la Rushmore, ceva care să îndrume noile generații de patrioți americani. „Aici în fața Părinților Fondatori, americanii declară din nou, așa cum am făcut în urmă cu 244 ani că nu vom fi victimele tiraniei, nu vom fi decăzuți și nu vom fi intimidați de oameni răi. Nu se va întâmpla!”, spune Trump, reafirmând idealurile Declarației pentru Independență de la 4 iulie 1776.

„Ideologia radicală ce atacă țara noastră avansează sub lozinca justiției sociale, dar de fapt ar distruge atât justiția, cât și societatea. Ar transforma justiția într-un instrument de divizare și răzbunare și ar transforma societatea noastră liberă și integratoare într-un loc de represiune, dominare și excludere”, avertizează Trump. „Vor să ne reducă la tăcere, dar noi nu vom tăcea!”

Obligație ”gândită” pentru firmele private: Angajarea de pensionari drept ”consilieri” - cel puțin 1 pensionar la fiecare 5 salariați în anumite cazuri CITEȘTE ȘI Obligație ”gândită” pentru firmele private: Angajarea de pensionari drept ”consilieri” - cel puțin 1 pensionar la fiecare 5 salariați în anumite cazuri

După un răstimp în care chiar reprezentanți ai Partidului Republican, de orientare conservatoare au ezitat să respingă răspicat mișcarea doborârii statuilor, Trump vine cu un mesaj fără echivoc. „Poporul american le va sta în cale, vom câștiga și vom câștiga rapid și cu mare demnitate”, a spus cel care la 4 noiembrie așteaptă votul popular pentru un nou mandat de 4 ani la Președinția SUA.

„Credem în oportunitate egală, justiție egală și tratament egal pentru toți cetățenii de orice rasă, trecut, religie și credință și că orice copil, de orice culoare, născut sau încă nenăscut este făcut după chipul sfânt al lui Dumnezeu”, a mai spus Trump. Făcând la o trimitere a unui gest al îngenuncherilor pe care l-au avut protestatarii antirasism, președintele SUA a transmis un mesaj diferit: „Nu îngenunchem decât în fața lui Dumnezeu Atotputernicul!”

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
sua
america