Conferința EU Funds Profit.ro & First Bank - Director General AFIR: Noi categorii de beneficiari, în PNS, pentru floricultură, hamei și cartofi

Conferința EU Funds Profit.ro & First Bank - Director General AFIR: Noi categorii de beneficiari, în PNS, pentru floricultură, hamei și cartofi
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 14 feb 2023
Noul Plan Național Strategic (PNS) 2023 - 2027, prin care România pune în practică Politica Agricolă Comună post 2023, va permite acordarea de finanțări pentru noi categorii de beneficiari, în sectoare precum floricultura, hameiul și cartofii, a transmis George Chiriță, Director General, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), la Conferința EU Funds Profit.ro & First Bank - Finanțăm relansarea economiei.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Conferința a fost transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV
 
El a afirmat că AFIR are un portofoliu de 6,4 miliarde euro și 70.000 de proiecte în implementare, cu un grad de absorbție de 90-91%.
 
"Seceta ne-a afectat, în primul rând cerințele fermierilor se îndreaptă spre această necesitate, după care tinerii fermieri care trebuie ajutați, au fost și vor fi ajutați, apoi procesatorii și aproape toate categoriile de fermieri, inclusiv zootehnia, și am prins în noul PNS noi categorii, care până acum nu au fost finanțate, și mă refer aici la floricultură, cultura de hamei și cartofii. Calendarul e deja scris, de ghiduri ne-am apucat, până la jumătatea anului sigur o să avem și calendarul și ghidurile care o să fie până în 2024", a spus Chiriță.
Agro TV: Strategie surpriză la Fabrica de zahăr Luduș, luată de la gigantul francez Tereos prin cumpărători apăruți în ultim moment. Ce a stat în spate și cum vor deveni, în final, fermierii acționari CITEȘTE ȘI Agro TV: Strategie surpriză la Fabrica de zahăr Luduș, luată de la gigantul francez Tereos prin cumpărători apăruți în ultim moment. Ce a stat în spate și cum vor deveni, în final, fermierii acționari

El a arătat, de asemenea, că din vechile programe a rămas un portofoliu de 6 miliarde euro, la care se adaugă o sumă de 2,4 miliarde de euro aferentă tranziției din 2021 - 2022.

Totodată, Chiriță a afirmat că AFIR este complet digitalizată și că - o premieră pentru agențiile publice din România - a lansat o aplicație mobilă cu ajutorul căreia beneficiarii pot vedea statusurile și toate informațiile proiectelor.
viewscnt
Afla mai multe despre
afir conferința eu funds profit.ro & first bank