Tranzacție - Omul de afaceri libanez El Khalil, în topul celor mai bogați fermieri din România, cumpără jumătate din Aqua Bilbor, producătorul brandului de apă Izvoarele Călimani

Tranzacție - Omul de afaceri libanez El Khalil, în topul celor mai bogați fermieri din România, cumpără jumătate din Aqua Bilbor, producătorul brandului de apă  Izvoarele Călimani
scris 7 feb 2023

Omul de afaceri libanez El Khalil a cumpărat jumătate din afacerea Aqua Bilbor, producătorul brandului de apă de izvor plată și carbogazificată Izvoarele Călimani, într-o tranzacție de peste 12 milioane euro, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Tranzacția a fost derulată prin firmele Agro Chirnogi din Călărași și Maria Trading.

La finele anului 2021, companiile Maria Trading și Agro-Chirnogi, deținute de omul de afaceri libanez El Khalil, au preluat și Agrirom, producător și comerciant de cereale (cu excepția orezului), culturilor leguminoase și plantelor producătoare de semințe oleaginoase, cu 11 milioane euro.

VIDEO Mihai Cioltea, care a dezvoltat rețeaua Zara în România, a fost recrutat de prințul moștenitor saudit pentru un mega-proiect CITEȘTE ȘI VIDEO Mihai Cioltea, care a dezvoltat rețeaua Zara în România, a fost recrutat de prințul moștenitor saudit pentru un mega-proiect

Maria Trading este unul dintre cei mai mari deținători de terenuri arabile din România, iar Agro-Chirnogi este unul dintre cei mai importanți cultivatori de cereale și plante producătoare de semințe oleaginoase. Societatea a fost privatizată în 2002 și preluată de către omul de afaceri libanez Jihad El-Khalil, aflat în prezent în topul celor mai bogați fermieri din România.

Aqua Bilbor a avut în 2021, ultimul an raportat, afaceri de 980.561 lei și o pierdere de 5,6 milioane lei

În vara anului 2021, compania a anunțat că are în plan să investească aproximativ 10 milioane de euro, în următorii doi ani și jumătate, pentru a ajunge la o capacitate de producție de peste 100 milioane de litri pe an la sfârșitul anului 2023.

Acest lucru va înseamna achiziția de terenuri în vederea construirii unor noi capacități de îmbuteliere și depozitare, dezvoltarea unor noi surse de apă si achiziția de utilaje.

ULTIMA ORĂ Piața muncii, de la exces de aplicanți la lipsă de personal - Producătorul de încălțăminte ProAlex oprește temporar producția și închide magazinul fizic negăsind angajați CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Piața muncii, de la exces de aplicanți la lipsă de personal - Producătorul de încălțăminte ProAlex oprește temporar producția și închide magazinul fizic negăsind angajați

Dublarea numărului de angajați în anul  2021 și în 2023, odată cu creșterea producției

Între anii 2022 și 2023, managementul Aqua Bilbor și-a planificat investiții în valoare de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru creșterea capacității de producție și depozitare la peste 100 milioane de litri/an.

“Pentru acestă creștere vor fi necesare achiziții de utilaje, hale pentru îmbuteliere și depozitare, un teren de 30.000 de metri pătrați și surse noi de apă. De asemenea, în acest moment compania are 30 de angajați, iar, până la finalul anului, am putea ajunge la 60 de salariați. Odată cu extinderea capacității de producție la peste 100 milioane de litri/an, personalul s-ar putea dubla, la 120 de oameni în anul 2023”, afirmă Cristian Șerban, director de dezvoltare al Aqua Bilbor.

Finanțarea pentru extindere provine din capital propriu, bănci și fonduri europene.

Aqua Bilbor este compania care în anul 2019 a cumpărat Bilbor Mineral Water, producător de apă minerală naturală care din anul 2010 deținea o fabrică în localitatea Bilbor din Județul Harghita.

De la preluare, compania a investit în achiziția de utilaje noi și în modernizarea capacității de imbuteliere și stocare pentru repornirea producției. Astfel, în ultimii doi ani investițiile s-au ridicat la aproximativ 5 milioane de euro.

Izvoarele Călimani, singurul brand din portofoliul Aqua Bilbor, poate fi achiziționat în ambalaje de 0,5 litri; 1,5 și 2 litri în categoriile apă de izvor carbogazificată și plată.

VIDEO Tornadă în Republica Cehă: Numeroase locuințe distruse și peste o sută de persoane rănite CITEȘTE ȘI VIDEO Tornadă în Republica Cehă: Numeroase locuințe distruse și peste o sută de persoane rănite

Conducerea companiei are în plan relansarea brandului de apă minerală naturală  Bilbor în categoria premium în anul 2022. Sursele de apă minerală naturală provin din munții Călimani, localitatea Bilbor, o zona recunoscută oficial ca zonă de puritate naturală și pentru acviferele de apa minerală naturală bogate în minerale.

viewscnt
Afla mai multe despre
aqua bilbor
izvoarele călimani