Medicii intră cu inspectorii ANPC în supermarketuri pentru lapte

Medicii intră cu inspectorii ANPC în supermarketuri pentru lapte
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2023

Medicii veterinari de la direcțiile județene sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor și a municipiului București, în colaborare cu inspectori ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Agenției Naționale de Administrare Fiscală, vor merge în echipe mixte, în hypermarketuri, supermarketuri și magazine alimentare, pentru a-i informa și consilia pe operatorii economici cu privire la responsabilitățile ce le revin, ca urmare a intrării în vigoare a Legii laptelui și a produselor lactate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), remis luni AGERPRES, agenților economici li se va aduce la cunoștință faptul că produsele pe bază de lapte cu adaos de grăsimi și/sau proteine, altele decât cele lactate, produsele alimentare și specialitățile din grăsimi hidrogenate sau vegetale pot fi comercializate într-un spațiu de prezentare și vânzare bine delimitat, pe rafturi separate față de laptele și produsele lactate autentice, cu informarea explicită a cumpărătorului cu privire la conținutul acestor produse, scrie Agerpres.

VIDEO Nicușor Dan anunță când vor fi consolidate imobilele cu bulină. Acordul proprietarilor reprezintă în continuare o dificultate CITEȘTE ȘI VIDEO Nicușor Dan anunță când vor fi consolidate imobilele cu bulină. Acordul proprietarilor reprezintă în continuare o dificultate

De asemenea, se va verifica modul de etichetare și prezentare a produselor alimentare în locul în care sunt expuse, precum și alte informații oferite în legătură cu acestea, prin orice mijloc de informare în masă, care nu trebuie să inducă în eroare consumatorii.

La finalizarea acțiunilor de informare la fața locului, medicii veterinari oficiali, în colaborare cu inspectorii ANPC și ANAF, vor întocmi note de constatare, în care se vor menționa măsurile și termenele stabilite pentru conformare.

viewscnt
Afla mai multe despre
lapte
anaf