DN Agrar Group, controlat de familia olandeză de Boer, vizează construcția unei noi ferme

DN Agrar Group, controlat de familia olandeză de Boer, vizează construcția unei noi ferme
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2023

DN AGRAR Group, fermă zootehnică românească, controlată de familia olandeză de Boer, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală, vizează construcția unei noi ferme – proiectul Straja, cu o capacitate totală de 5.000 de animale, însemnând 3.600 de vaci de lapte și 1.400 de tineret bovin, pe o suprafață totală de 10 hectare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pentru a îmbunătăți eficiența lucrului în ferme, DN Agrar va instala și utiliza roboți industriali în halele de muls, ceea ce va duce la o reducere de 50% a muncii manuale, după finalizarea și implementarea acestui proiect. Totodată, pentru a reduce costurile cu transportul apei către lagunele de gunoi și cele cu resturile vegetale de pe câmpuri, va construi și o fabrică de compost, care va duce și la înființarea unei linii alternative de afaceri.

Publicație maghiară: România importă o treime din laptele pe care îl consumă. Ungaria cel mai mare furnizor, cu tranzacții de 65 de milioane euro anul trecut CITEȘTE ȘI Publicație maghiară: România importă o treime din laptele pe care îl consumă. Ungaria cel mai mare furnizor, cu tranzacții de 65 de milioane euro anul trecut

DN Agrar va instala și panouri solare pe acoperișurile fermelor Cut, Lacto Agrar și Apold.

Grupul DN AGRAR include 15 societăți, dintre care 4 ferme a căror activitate principală o reprezintă creșterea bovinelor de lapte (ferma Prodlact), producția de lapte de vacă (fermele Cut, Lacto Agrar și Apold), precum și producție agricolă vegetală.

Grupul DN Agrar este cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală. Grupul își desfășoară activitatea în centrul Transilvaniei, în județele Alba, Sibiu și Hunedoara.

Compania a fost fondată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer. Principalele domenii de activitate ale companiei sunt: zootehnie, producția agricolă vegetală, servicii agricole, logistică, transport, turism și servicii de consultanță în afaceri și management.

În domeniul cerealelor, firmele din grupul DN AGRAR cultivă în acest moment peste 7.000 de hectare, localizate pe raza județelor Alba, Sibiu și Hunedoara, și obiectivul este să ajungă la o suprafață lucrată de 10.000 de hectare prin achiziția altor ferme cu producție agricolă vegetală și/sau zootehnică. Producțiile obținute din culturile înființate sunt folosite în principal pentru asigurarea bazei furajere pentru fermele proprii.

viewscnt
Afla mai multe despre
dn agrar group
de boer