După cormorani, Petre Daea vrea să împuște și ciorile

După cormorani, Petre Daea vrea să împuște și ciorile
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2023

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a pus gând rău ciorilor. Daea susține că fermierii se plâng că aceste păsări le distrug culturile. Iar soluția ministrului este o lege care să permită împușcarea ciorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe de altă parte, ornitologii spun că aceste păsări sunt protejate la nivel european, iar uciderea lor în perioada de reproducere ar atrage sancțiuni pentru România, potrivit Știrile Pro TV..

Tone de miere blocate la apicultorii hunedoreni, din cauza importurilor din China și Ucraina CITEȘTE ȘI Tone de miere blocate la apicultorii hunedoreni, din cauza importurilor din China și Ucraina

După cormorani, ciorile trebuie urmărite! Da, da! Pentru că fac rău culturilor și trebuie să ne gândim bine.”, a spus Daea.

Cioroianu Ion, prim-vicepreședinte Asociația Fermierilor din România, confirmă spusele ministrului: „Sunt o problemă pentru agricultori în sensul că scoate semințele și distruge plantele tinere. Foarte mulți, cel puțin din Bărăgan, foarte mulți agricultori au avut această problemă. În loc să aibă 50 de mii de plante au ajuns la 30 și ceva de mii.”

Recent, cultura de porumb a unui fermier din Țăndărei, Ialomița, a fost distrusă de ciori pe o suprafață de o sută de hectare.

Alții, precum Adam Lucian, Director Asociația Producătorilor de Cereale și Plante Tehnice, susțin că ciorile nu pot face pagube prea mari: „În ceea ce privește cioara de sămănături, ea poate să ia un rând de floarea soarelui și să îl ducă până la altul. Dar nu sunt atâtea ciori încât să distrugă 50 de hectare de porumb doar prin atacul de cioară…”

În același timp, unii fermieri cred că soluția este ca porumbul și floarea soarelui să fie semănate mai adânc, să nu mai poată ajunge ciorile la ele.

În prezent, cu dispensa de la ministerul Mediului sunt ucise aproape cinci sute de mii de ciori, amintește sursa citată.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul agriculturii
petre daea
ciori