Ajutor de stat de 10.000 lei la hectar propus pentru producătorii de căpșune. Condițiile prevăzute

Ajutor de stat de 10.000 lei la hectar propus pentru producătorii de căpșune. Condițiile prevăzute
scris 8 iun 2023

Producătorii de căpşune ar urma să beneficieze de sprijin financiar în valoare de 10.000 lei/ha, dar care să nu depăşească suma totală de 100.000 lei, potrivit unui proiect legislativ care propune instituirea unei scheme  ajutor de stat în acest scop.

Beneficiarii schemei vor fi persoanele fiziee autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale care sunt înregistrate şi autorizate potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, persoanele juridice, cooperativele agricole înfiinţate, organizate şi care funcţionează potrivit Legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004, respectiv grupurile sau organizaţiile de producători.

”Horticultura urbană”, subvenționată asemenea celorlalte culturi agricole CITEȘTE ȘI ”Horticultura urbană”, subvenționată asemenea celorlalte culturi agricole

Producătorii sunt eligibili în măsura în care cultivă căpşune pe o suprafaţă de cel puţin 0,3 ha inclusiv şi/sau pe o suprafaţă destinată cultivării în spaţii protejate de cel puţin 500 mp inclusiv, obţin o producţie de cel puţin 5.000 kg/ha de pe aceste suprafeţe şi comercializează cel puţin 3.000 kg/ha din producţie până la data de 1 noiembrie a anului în curs.

Valoarea ajutorului de stat care se acordă beneficiarilor este de 10.000 lei/ha, fără ca această sumă să depăşească 100.000 lei.

Ajutorul de stat se va acorda pe o perioadă de 3 ani, pentru producţia autohtonă, şi o singură dată pe an, conform proiectului

EXCLUSIV Casa de Comerț Unirea, relansată după eșec, discută deschiderea de magazine în spații ale Poștei Române. Plan de extindere națională, inclusiv în franciză CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Casa de Comerț Unirea, relansată după eșec, discută deschiderea de magazine în spații ale Poștei Române. Plan de extindere națională, inclusiv în franciză

Potrivit dfatelor menționate în proiect, în anul 2021 la nivelul întregii ţării s-au înfiinţat culturi de căpşune pe o suprafaţă de doar circa 2.000 ha, iar proiectul ar urma să stimuleze producția acestor fructe.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
căpșune
ajutor
stat
schemă
proiect