Euronext vrea să lanseze un contract futures pentru grâul din regiunea Mării Negre

Euronext vrea să lanseze un contract futures pentru grâul din regiunea Mării Negre
scris 8 apr 2016

Operatorul bursier Euronext lucrează la crearea unui contract futures pentru grâul din zona Mării Negre, pentru a satisface cererea din partea investitorilor pentru una dintre cele mai importante regiuni producătoare și exportatoare din lume, relatează Reuters.

”În urma evaluării cererii pentru un mecanism corespunzător de stabilire a prețurilor în regiunea de producție respectivă, analizăm serios designul produsului”, a declarat directorul diviziei de tranzacții cu mărfuri a Euronext, Olivier Raevel, prezent la o conferință în domeniul cerealelor, la Geneva, scrie News.ro

El a refuzat să ofere detalii legate de contractul futures pentru grâul din regiunea Mării Negre, care s-ar adăuga celui pentru grâul de panificație adecvat pentru producția de pâine din Europa Occidentală.

Euronext operează bursele din Franța, Olanda, Belgia și Portugalia.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
euronext
contract futures
grau