Exporturile de ouă ale României în UE sunt inferioare celor ale Bulgariei, Lituaniei sau Letoniei

Exporturile de ouă ale României în UE sunt inferioare celor ale Bulgariei, Lituaniei sau Letoniei
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2017

Cele 28 de state membre UE au exportat ouă în valoare totală de 960 milioane de euro, anul trecut, marea majoritate a acestor exporturi, peste 90% sau 866 milioane de euro, fiind reprezentată de schimburile între statele membre, arată datele publicate vineri de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Olanda este principalul furnizor de ouă pentru celelalte state membre UE, cu exporturi de 347 milioane de euro în 2016, 40% din valoarea totală a schimburilor intra comunitare, urmată de Polonia (181 milioane de euro, sau 21% din total), Germania (135 milioane de euro, 16%) și Belgia (51 milioane de euro sau 6%). Cu o valoare a exporturilor de ouă de 6,1 milioane de euro spre celelalte state membre UE, România este în urma unor state mai mici precum Cehia, Lituania, Bulgaria (11,3 milioane euro) sau Letonia (15,7 milioane de euro), scrie Agerpres.

Premierul Tudose câștigă: Rovana Plumb, Sevil Shhaideh și Răzvan Cuc au demisionat din funcția de ministru CITEȘTE ȘI Premierul Tudose câștigă: Rovana Plumb, Sevil Shhaideh și Răzvan Cuc au demisionat din funcția de ministru

Pe de altă parte, în 2016, Germania a fost principalul importator de ouă provenite din alte state membre UE

viewscnt
Afla mai multe despre
oua
romania