Fermierii ar putea primi un ajutor de minimis de 39,47 milioane euro pentru cultivarea roșiilor în sere

Fermierii ar putea primi un ajutor de minimis de 39,47 milioane euro pentru cultivarea roșiilor în sere
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2020

Fermierii ar putea primi un ajutor de minimis de 39,47 milioane euro pentru cultivarea roșiilor în sere, potrivit unui proiect de Hotărâre privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate" pentru anul 2020, publicat în dezbatere pe site-ul Ministerului Agriculturii.

Urmărește-ne și pe Google News

”Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis prevăzute de prezenta hotărâre sunt în sumă de maximum 39,47 milioane euro, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 187,5 milioane lei și se asigură din bugetul repartizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, arată documentul consultat de News.ro, care precizează că schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României, în anul 2020, pentru producția de tomate cultivate în spații protejate, scrie News.ro.

Valoarea ajutorului de minimis care se acordă beneficiarilor este de maximum 14.248,8 lei/beneficiar/an, care reprezintă contravaloarea în lei a maximum 3.000 euro/beneficiar/an, la cursul de schimb de 4,7496 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2019.

Germanii beau din ce în ce mai puțină bere locală CITEȘTE ȘI Germanii beau din ce în ce mai puțină bere locală

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis prevăzut în prezenta hotărâre, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate: să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 2 kg tomate/mp; să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativteritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în spațiile protejate, la data depunerii cererii și să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției.

De asemenea, potențialii beneficiari trebuie să dețină Registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor. Valorificarea producției se face până la data de 31 mai inclusiv.

”Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăși suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual, respectiv anul depunerii cererii și în cele două exerciții financiare precedente”, se mai arată în proiect. Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc beneficiarilor într-o singură tranșă în anul 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
rosii
sere