Fermierii solicită autorităților programe de investiții în piețe de desfacere pentru produsele agroalimentare românești

Fermierii solicită autorităților programe de investiții în piețe de desfacere pentru produsele agroalimentare românești
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2020

După 30 de ani de lipsă de viziune pe termen mediu și lung în agricultură și în industria alimentară din România, a venit timpul pentru schimbarea orientării programelor de investiții către generarea de piețe de desfacere pentru produsele agroalimentare românești, atrag atenția asociațiile și producătorii de alimente, într-o scrisoare deschisă transmisă Președinției, Parlamentului, Guvernului și Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), citată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Agricultura românească traversează o perioadă foarte grea, pe fondul crizei economice generate de pandemia de coronavirus, care se suprapune peste o secetă fără procent în ultimii 30 de ani. În ciuda apelurilor disperate făcute de fermieri și reprezentanții industriei alimentare, niciun Guvern, în afară de promisiuni, nu a luat cu adevărat măsuri concrete pentru a aduce agricultură la locul pe care îl merită. Agricultura României reprezintă baza aprovizionării cu materie primă pentru industria alimentară. Astăzi, când vorbim despre nevoile agriculturii, despre o criză a alimentelor la nivel mondial, marile schimbări pe care le cerem de peste 25 de ani nici nu sunt luate în considerație. Nimeni nu ne ascultă, nimeni nu dorește un dialog constructiv atât de necesar celor două sectoare de activitate care pot produce hrană pentru populația României și o cantitate mare pentru export (...) După 30 de ani de lipsă de viziune pe termen mediu și lung, considerăm că a venit timpul pentru schimbarea orientării programelor de investiții către generarea de piețe de desfacere pentru produsele agroalimentare românești", avertizează cele opt asociații și federații din domeniul agricol, semnatare ale scrisorii citate.

Potrivit documentului, în prezent, există terenuri agricole distruse de secetă sau scoase din circuit prin deciziile multor consilii ale primăriilor, "vândute ulterior dezvoltatorilor imobiliari".

viewscnt
Afla mai multe despre
masuri sprijin fermieri romani
ajutoare de stat agricultura romaneasca
piete desfacere agricultori romani