Grupul Carmistin investește 8 milioane de euro în proiectul de modernizare și repunere în funcțiune a fostelor ferme Piscani din Scornicești

Grupul Carmistin investește 8 milioane de euro în proiectul de modernizare și repunere în funcțiune a fostelor ferme Piscani din Scornicești
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2020

Grupul românesc Carmistin lansează un nou proiect de investiții, în localitatea Scornicești, județul Olt, investiție care va crea peste 250 de locuri de muncă din momentul începerii lucrărilor de reconstrucție a fermelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2019, Grupul Carmistin a preluat fostele ferme de creștere a puilor Piscani, din Scornicești, județul Olt, aflate într-o stare avansată de degradare și ieșite total din activitatea economică de mai bine de 30 de ani. În perioada imediat următoare, Grupul românesc plănuiește demararea unui proiect de investiții estimat la peste 8 milioane de euro, pentru refacerea, modernizarea și retehnologizarea acestora, precum și punerea lor în funcțiune sub brandul consacrat LaProvincia.

ULTIMA ORĂ Renault va concedia 14.600 de angajați în toată lumea. Extinderea fabricii din România, suspendată CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Renault va concedia 14.600 de angajați în toată lumea. Extinderea fabricii din România, suspendată

În vederea reconstrucției sunt contractate firme locale, care angrenează peste 250 de muncitori de la nivel local. Odată cu darea în funcție a exploatației zootehnice, Grupul Carmistin intenționează să selecteze, instruiască și angajeze personal din plan local, în vederea desfășurării de activități specifice legate de operarea fermelor, ferme ce vor funcționa sub brandul cunoscut deja în zona Olteniei – LaProvincia.

Înființat în anul 2000 de familia Paraschiv, grupul este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agroalimentară din România, fiind unul dintre puținele holdinguri agricole românești care funcționează în sistem integrat.

Grupul Carmistin are peste 1.800 de angajați la nivel național și cuprinde peste 20 de companii grupate în patru divizii de producție – pui, porc, vită și agricultură. Prin­cipalele companii sunt Avicarvil, Avirom Plus, Avicarvil Farms, Avicarvil Farming, Avicarvil Food & Dis­tri­bution, Porcellino Grasso, Agrikilti, Carmistin Trading, Carmistin Inter­na­tional, Pajo Agriculture, Tracian Beef ș.a.

Carmistin este unul dintre pu­ținele holdinguri româ­nești care integrează în pro­por­ții de 90% lanțul de pro­duc­ție agrozootehnic, începând de la cultiva­rea cerealelor, producția de furaj, creșterea animalelor (pui, porc, vită) până la abatorizare, procesare și distri­buție de produse și prepa­rate din carne (inclusiv în re­țeaua proprie de retail).

viewscnt
Afla mai multe despre
carmistin
ferma
scornicesti