Europa caută spații frigorifice în care să își stocheze surplusul de alimente

Europa caută spații frigorifice în care să își stocheze surplusul de alimente
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2020

Procesatorul belgian de cartofi congelați Agristo nu mai are unde să își depoziteze cartofii pai și din cauză că propriile sale spații frigorifice sunt pline, și nu mai găsește spații de închiriat, compania a decis să își reducă producția cu aproximativ 20%, informează Bloomberg, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cererea pentru spații frigorifice a crescut după ce barurile, restaurantele și arenele sportive s-au închis, lăsând producătorii de alimente fără clienți și fără locuri unde să își poată depozita mâncarea nevândută. În aceste condiții, produse precum legumele sau carnea, care în mod normal sunt vândute proaspete, concurează acum pentru spații de depozitare cu produsele congelate.

"Atunci când nu mai poți depozita alimentele în spații frigorifice pur și simplu trebuie să oprești producția" a declarat directorul operațional de la Agristo, Kristof Wallays.

Criza de spații frigorifice este o nouă dovadă a modului în care criza coronavirusului perturbă industria alimentară mondială. De la lipsa cărnii în magazinele din SUA și creșterea foametei în Africa, până la utilizarea deținuților ca muncitori în ferme, lanțurile de aprovizionare sunt date peste cap în întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
spatii frigorifice
criza spatii frigorifice
stocuri alimente