FOTO Tranzacție: Euro Vial Residence achiziționează domeniul Clos des Colombes din Olimp, una din cele mai renumite podgorii de pe litoralul românesc

FOTO Tranzacție: Euro Vial Residence achiziționează domeniul Clos des Colombes din Olimp, una din cele mai renumite podgorii de pe litoralul românesc
scris 8 iul 2022

Euro Vial Residence, dezvoltator pe piața imobiliară din Constanța, a achiziționat domeniul Clos des Colombes din 23 August – Olimp într-o tranzacție de 1,5 milioane de euro.

Domeniul Clos des Colombes se întinde pe o suprafață de șase hectare și reprezintă una dintre cele mai renumite podgorii de pe litoralul românesc, tradiția cultivării viței de vie întinzându-se pe o perioadă de peste 45 de ani, dintre care ultimii 20 de ani sub coordonarea antreprenoarei de origine franceză Anne Marie Rosenberg, care a cumpărat domeniul în 2002. Aici sunt produse în prezent aproximativ 18.000 sticle anual, vinurile Clos des Colombes câștigând mai multe premii naționale și internaționale.

Vonovia, cel mai mare proprietar de locuințe din Germania, va reduce, iarna, temperatura din apartamente la 17 grade în timpul nopții. Cum se calculează prețul căldurii pentru chiriașii germani CITEȘTE ȘI Vonovia, cel mai mare proprietar de locuințe din Germania, va reduce, iarna, temperatura din apartamente la 17 grade în timpul nopții. Cum se calculează prețul căldurii pentru chiriașii germani

Adițional podgoriei, care se întinde pe patru din cele șase hectare, domeniul mai include o cramă, un restaurant cu aproximativ 100 de locuri - care a fost declarat cel mai bun restaurant regional din Dobrogea în 2019 de către ghidul Gault Millau, precum și mai multe unități de cazare.

”Zona Olimp se va dezvolta semnificativ pe termen mediu și are toate premisele pentru crearea unui model diferit de turism, cu proiecte integrate, cu spații verzi ample și diferite opțiuni de petrecere a timpului liber. Am cumpărat Clos des Colombes deoarece se integrează foarte bine în tot acest tablou și am început deja investițiile în extinderea și modernizarea cramei, a restaurantului și domeniului, care vrem să devină o destinație gastronomică și turistică în sine pentru zona de sud a litoralului”, declarat Virgil Lixadru, managing partner Euro Vial Residence.

FOTO Tranzacție: Euro Vial Residence achiziționează domeniul Clos des Colombes din Olimp, una din cele mai renumite podgorii de pe litoralul românesc


Olimp se prefigurează a fi un nou pol de dezvoltare imobiliară și hotelieră, în prezent fiind anunțate și în lucru proiecte imobiliare care vor atrage investiții estimate la câteva sute de milioane de euro.

Euro Vial Residence a finalizat până în prezent două proiecte rezidențiale în Mamaia – Sea ON și Lake ON, cu un total de 568 de apartamente, și Forest ON, în zona Băneasa din București, cu 36 de apartamente, în urma unor investiții cumulate de aproximativ 45 de milioane de euro.

La începutul anului 2016, Profit.ro relata că omul de afaceri Virgil Lixandru, consilier la Primăria Constanța, proprietarul Euro Vial, a obținut autorizația de construire pentru un bloc cu 22 de apartamente în Mamaia, pe plaja din fața hotelului Amiral din lanțul Unita, deținut de Josef Goschy, unul dintre cei mai mari hotelieri din România, dar că reprezentanții lanțului spun că blocul este construit pe un teren trecut abuziv de consilierul constănțean din proprietate publică în cea privată, motiv pentru care vor să sesizeze DNA. Lixandru a spus atunci că lucrările de construcție vor fi întrerupte, pentru că nu vrea să facă abuzuri, el acționând legal.

La începutul anului, Euro Vial a cumpărat 2.500 metri pătrați de teren în Mamaia Nord, tranzacție de peste 1,5 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro vial residence
clos des colombes