Ghiță Ciobanul s-a dus în audiență la premierul Ciucă să-i ceară sprijin. Ce promisiune i-a smuls prim-ministrului

Ghiță Ciobanul s-a dus în audiență la premierul Ciucă să-i ceară sprijin. Ce promisiune i-a smuls prim-ministrului
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2023

Crescătorul de ovine Gheorghe Dănulețiu, zis Ghiță Ciobanul, președinte al Asociației Profesionale a Ciobanilor din România (APC), a fost în audiență la prim-ministrul Nicolae Ciucă, pentru a-i prezenta o serie de probleme cu care se confruntă breasla sa, dar și pentru a cere sprijin guvernamental.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Samsung vrea să extindă disponibilitatea propriului serviciu de streaming CITEȘTE ȘI Samsung vrea să extindă disponibilitatea propriului serviciu de streaming

"Am discutat cu domnul prim-ministru ce se întâmplă cu proiectul de lege depus la Parlamentul României de fostul premier, Florin Cîțu, prin care se urmărește interzicerea exportului de animale vii. I-am spus domnului prim-ministru că dacă trece acest proiect, asta înseamnă că 60%-70% din fermele de ovine vor pune lacătul, că nu au cum să supraviețuiască fără exportul de animale vii.

Noi, oierii din România, suntem cei mai mari exportatori de ovine vii către țările arabe. Cu exportul de ovine vii supraviețuim și reușim să facem profit. Gândiți-vă că prețul mielului nu a crescut, chiar a scăzut, și asta în condițiile în care prețul la porumb s-a dublat, prețul la lucernă, la fel, nu mai spunem de creșterea mare înregistrată la prețul motorinei. Când prețul kilogramului de miel era 13 lei - 14 lei, kilogramul la porumb era 60 de bani", a declarat Ghiță Ciobanul, pentru Agroinfo.

Ciobanul sibian a mai spus că a plecat de la premier cu promisiunea clară că proiectul de lege care pune capăt exportului de animale vii din fermele românești nu va trece de Parlament.

Profit.ro a relatat anterior că PSD va solicita în cadrul Coaliției de guvernare respingerea proiectului de lege inițiat de fostul premier Florin Cîțu și de fostul ministru de Interne, Marcel Vela, prezentat de Profit.ro, prin care se propune interzicerea exportului animalelor vii către statele terțe Uniunii Europene. Social-democrații susțin că o astfel de reglementare ar afecta grav relațiile comerciale foarte bune cu statele din Orientul Mijlociu și ar conduce la falimentul multor fermieri români.

viewscnt
Afla mai multe despre
ghiță ciobanul
ciuca