Glissando - acord financiar de peste 14 milioane de lei cu EximBank

Glissando - acord financiar de peste 14 milioane de lei cu EximBank
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2022

EximBank a încheiat un acord financiar în valoare de 14,25 milioane de lei cu compania timișoreană Glissando, distribuitor de pesticide, îngrășăminte chimice și alte inputuri pentru agricultură, destinat finanțării activității curente a societății.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pachetul financiar structurat de bancă include atât componentă de finanțare – care asigură necesarul de lichiditate pentru activitatea de comerț și pentru alte cheltuieli curente, cât și de garantare - garanție de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, ce acoperă 90% din finanțare.

FOTO Compania austriacă Syn Trac va deschide o fabrică de tractoare în Arad, investiție de 400 milioane euro. Parc industrial care va atrage și medicamentele Remedia CITEȘTE ȘI FOTO Compania austriacă Syn Trac va deschide o fabrică de tractoare în Arad, investiție de 400 milioane euro. Parc industrial care va atrage și medicamentele Remedia

Glissando este o companie cu capital integral românesc, fondată în Timișoara, în anul 1991, având ca domeniu principal de activitate comercializarea produselor pentru agricultură și protecția plantelor.  Activitatea companiei a fost afectată de contextul generat de criza sanitară, care a determinat o reducere a creditării de către unii furnizori, concomitent cu întârzieri la plată ale clienților, sistarea activității unor parteneri ai companiei, creșterea costurilor cu forța de muncă și asigurarea măsurilor de protecție. De asemenea, seceta pronunțată din 2020 și producțiile diminuate în comparație cu anii anteriori au influențat predictibilitatea cash flow-ului companiei.

”Ne bucurăm să putem dezvolta parteneriatul pe care îl avem cu EximBank, care ne-a susținut  în demersul nostru anterior de a achiziționa și amenaja o nouă hală de servicii și depozitare pentru o nouă direcție de business - producția unei game de dezinfectanți. Această nouă finanțare ne va permite să consolidăm capitalul de lucru și să ne concentrăm atenția pe extinderea și diversificarea portofoliului de clienți”, a spus Ioan Biianu, fondatorul grupului Glissando.

Compania Glissando deține o rețea națională de 18 depozite și o rețea de peste 50 fitofarmacii.

viewscnt
Afla mai multe despre
glissando
eximbank
pesticide