Grup Șerban Holding vrea să cumpere o companie care exploatează 800 hectare de teren

Grup Șerban Holding vrea să cumpere o companie care exploatează 800 hectare de teren
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2023

Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, a încheiat o scrisoare de intenție cu Fyn Invest Danmark pentru achiziționarea unei companii care exploatează aproximativ 800 hectare de teren (proprietate și arendă) în județul Vaslui.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziția include spații de depozitare și logistică, culturi de toamnă (grâu cultivat pe aproximativ 370 hectare), precum și culturi de primăvară, acestea din urmă urmând a fi agreate cu vânzătorul înainte de momentul cultivării.

EXCLUSIV Grupul NCH Capital, reprezentat local de Siminel Andrei, discută cu cel mai mare manager de terenuri agricole din lume CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul NCH Capital, reprezentat local de Siminel Andrei, discută cu cel mai mare manager de terenuri agricole din lume

Noua achiziție va crește producția totală a holdingului cu aproximativ 10%, luând în considerare atât o componentă extensivă, cât și una intensivă generate de calitatea terenurilor exploatate.

Grup Șerban a raportat venituri consolidate de 275,2 milioane de lei în primul semestru din 2022, o creștere cu 71% față de aceeași perioadă a anului anterior, o cifră de afaceri de 240 milioane de lei, +97%, EBITDA de 20,5 milioane de lei, o majorare cu 13% și un profit net de 6,8 milioane de lei, o apreciere cu 40% comparativ cu primele șase luni ale anului 2021.

În iulie, compania a cumpărat patru noi baze de depozitare a cerealelor, în județul Bacău. În urma acestei tranzacții, Grup Șerban și-a extins capacitățile de depozitare cu 48.530 de tone, o creștere cu 40% și ajunge la o capacitate totală de depozitare de 167.000 de tone. Valoarea totală a tranzacției se ridică la 17,7 milioane de lei. Cele patru baze sunt situate în localitățile Sascut, Răcăciuni, Parincea și Secuieni.

VIDEO Parisul, invadat de tractoare CITEȘTE ȘI VIDEO Parisul, invadat de tractoare

Acțiunile Grup Șerban Holding sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 28 februarie 2022 și se tranzacționează sub simbolul GSH. 

Grup Șerban Holding este un grup de firme cu capital românesc, în plină expansiune, care și-a început activitatea în Onești, în 1994. Structura grupului este integrată și are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grup șerban holding
agricultură