Grupul DCH Internațional, proprietarul Premium Porc, al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, afaceri apreciate ca satisfăcătoare, dar afectate de pesta porcină

Grupul DCH Internațional, proprietarul Premium Porc, al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, afaceri apreciate ca satisfăcătoare, dar afectate de pesta porcină
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2020

Grupul DCH Internațional, fondatorul Premium Porc Group în România, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 91 milioane euro, cu o rată a profitului înainte de dobânzi și taxe (EBIT) de 23%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Premium Porc Group este al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, după gigantul american Smithfield Foods.

Rezultatul este considerat de către Consiliul de Administrație și de către conducerea DCH International ca fiind unul satisfăctor. Acest rezultat putea fi chiar mai bun dacă pesta porcina africană nu ar fi afectat negativ costurile directe și indirecte.

În octombrie 2018, Profit.ro  anunțat că pesta porcină a blocat tranzacția prin care fondul de investiții Polaris voia să cumpere Premium Porc.

ULTIMA ORĂ Primul semn de revenire a economiei locale. Dacia va redeschide producția CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Primul semn de revenire a economiei locale. Dacia va redeschide producția

Producția în cadrul celor nouă ferme ale companiei din România s-a ridicat în anul 2019 la 568.000 de suine. S-au îmbunătățit atât cifrele legate de prețul de vânzare, cât și cele referitoare la productivitate, care a înregistrat, la rândul său, creșteri importante.

Din Grupul DCH, înființat în anul 2006, fac parte zece companii cu activitate integrată pe verticală în agrobusiness, acoperind producția de cereale, producția de furaje și creșterea de porcine, în 9 ferme proprii situate în judetele Brăila, Brașov, Constanța, Olt, Sibiu și Vrancea.

Producția consolidată constă într-un efectiv de 17.500 de scroafe, cu o capacitate totală de producție de 600,000 de animale. 

Compania numără, în prezent, peste 475 de angajați în România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
premium
porci