Din lipsă de clienți, fermierii britanici sunt constrânși să arunce laptele

Din lipsă de clienți, fermierii britanici sunt constrânși să arunce laptele
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2020

Fermierii britanici sunt constrânși să arunce milioane de litri de lapte din lipsa debușeelor de desfacere, ca urmare a măsurilor de carantină, fiind o nouă dovadă a problemelor cu care se confruntă sectorul agricol în contextul pandemiei de coronavirus, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Închiderea lanțurilor de cafenele, restaurante și birouri a dat o lovitură dură sectorului laptelui într-o țară unde livrarea de lapte proaspăt dimineața face parte din tradiție, scrie Agerpres.

Costuri și dificultăți în obținerea semnăturii electronice, obligatorie pentru firmele care vor facilități, dar și pentru digitalizarea plăților în criza coronavirus CITEȘTE ȘI Costuri și dificultăți în obținerea semnăturii electronice, obligatorie pentru firmele care vor facilități, dar și pentru digitalizarea plăților în criza coronavirus

Potrivit portalului de specialitate Farming UK, dacă în luna martie a crescut cererea gospodăriilor, pentru că persoanele fizice iau toate mesele acasă, cererea firmelor și restaurantelor s-a prăbușit.

Federația producătorilor de lapte din Marea Britanie (Royal Association of British Dairy Farmers-RABDF) a cerut marți guvernului un plan de susținere a producătorilor pentru a evita o criză mai amplă în acest sector. Federația a cerut autorităților "să îi despăgubească pe producătorii care nu primesc suficienți bani pentru laptele lor sau cei care sunt constrânși să îl arunce".

viewscnt
Afla mai multe despre
lapte
marea britanie