Hrănit cu cereale ucrainene și rusești, Egiptul este puternic afectat de inflație

Hrănit cu cereale ucrainene și rusești, Egiptul este puternic afectat de inflație
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2022

La 2.000 km sud de portul Odesa, Cairo suferă din plin consecințele economice ale războiului din Ucraina, notează Le Figaro. Egiptul, țară cu o populație de aproximativ 100 de milioane de locuitori, este cel mai mare importator de grâu din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Anul trecut, peste 70 % din achizițiile de cereale proveneau din Rusia (45 %) și Ucraina (peste 25 %) potrivit FAO, agenția Națiunilor Unite pentru agricultură și alimentație, scrie g4media.ro.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Războiul, care riscă să amputeze producția agricolă a Ucrainei și să paralizeze exporturile sale, a accelerat creșterea prețurilor la materiile prime agricole, care porniseră deja în creștere în 2021, odată cu relansarea economică post-Covid.

Inflația pentru februarie, recent publicată, a urcat la 8,8 %, cel mai mare nivel din ultimii trei ani.

Acest indice ascunde un avans de 17,5 % doar la prețurile alimentare, care reprezintă aproape jumătate (44 %) din cheltuielile lunare ale unei familii.

Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România CITEȘTE ȘI Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România

În plus, lira s-a devalorizat cu peste 15 %, ceea ce va scumpi și mai mult produsele importate.

Națiunile Unite au avertizat în repetate rânduri că efectele războiului din Ucraina asupra pieței cerealelor riscă să provoace foamete în unele din cele mai sărace zone ale lumii.

viewscnt
Afla mai multe despre
egipt
cereale
inflatie