Industria horticolă din Olanda se ofilește din cauza coronavirusului

Industria horticolă din Olanda se ofilește din cauza coronavirusului
scris 30 mar 2020

Deși afară este o vreme perfectă de primăvară, industria horticolă din Olanda continuă să se ofilească din cauza crizei coronavirusului, după șocul inițial care a început în urmă cu două săptâmâni, transmite Reuters.

Cultivatorii încearcă să păstreze tot ce pot în depozite sau pe câmp, însă realitatea este că o mare parte din recolta de flori din acest an va ajunge la gunoi, scrie Agerpres.

Numărul contractelor de muncă suspendate a crescut puternic. Avertisment - \ CITEȘTE ȘI Numărul contractelor de muncă suspendate a crescut puternic. Avertisment - "Vor fi controale după criză"

"Pierderile sunt uriașe. În acest moment avem doar 30% din cifra normală de afaceri și aceasta este cea mai aglomerată perioadă a anului pentru noi", spune Michel van Schie, purtător de cuvânt la gigantul olandez din domeniul horticulturii Royal FloraHolland, cea mai mare firmă de licitații cu flori din lume.

În mod normal, în luna martie, FloraHolland vinde flori în valoare de peste 20 de milioane de euro într-o singură zi, iar această perioadă aglomerată durează până dincolo de Paște, până la Ziua Mamei care se sărbătorește la începutul lunii mai.

În total, 35% din exporturile mondiale de flori și plante, în valoare de 6,2 miliarde euro pe an, trec prin Olanda, provenind în principal de la cultivatorii olandezi, dar și de la cei din Africa și America Latină.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
olanda
flori