Invazie „monumentală” de șoareci în Australia

Invazie „monumentală” de șoareci în Australia

Sursa foto: Mikalay Varabey / dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2021

Milioane de rozătoare au invadat estul Australiei; mănâncă recoltele de bumbac și grânele din depozite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Australia se confruntă, după cel mai grav sezon de incendii de vegetație, pandemie și inundații, cu o invazie „monumentală” de șoareci, relatează NBC, preluată de News.ro. Milioane de rozătoare au invadat părți din estul Australiei, iar locuitorii sunt exasperați.

Epicentrul acesteia este zona rurală din statul New South Wales, unde fermierii au publicat online înregistrări video în care pot fi văzute „pături” de șoareci pe terenurile lor, distrugând recoltele și stabilindu-se în casele oamenilor.

EXCLUSIV Fermierii suedezi de la Lantmännen Unibake, care produc în România chifle pentru McDonald`s, își mai fac o fabrică, motivați de cerere. „Va fi o creștere semnificativă a numărului actual de angajați.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fermierii suedezi de la Lantmännen Unibake, care produc în România chifle pentru McDonald`s, își mai fac o fabrică, motivați de cerere. „Va fi o creștere semnificativă a numărului actual de angajați.“

Guy Roth, care lucrează la o fermă de cercetare a University of Sydney din apropiere de orașul Narrabi din New South Wales, a spus că soarecii au preluat proprietatea. „Știam că avem cel mult doi șoareci pe metru pătrat în parcelele noastre cu recolte... deci, dacă eu calculez bine, sunt 20 de milioane de șaoreci. Asta înseamnă mai mulți șoareci decât populația celor mai multe dintre marile orașe”.

Roth a spus că, la un moment dat, el și familia lui prindea și eliminau în jur de 100 de șoareci pe zi în casa lor și în birouri. „Sunt peste tot în casă. De fiecare dată când deschizi un dulap e posibil să găsești unul acolo. Stai la birou și un șoarece va trece peste el”, a mai povestit bărbatul. 

Tranzacție - Familia Dobra intră în Domeniile Boieru, alături de de Raul Ciurtin și Florin Dănoaie. Ciurtin: „Este un domeniu de suflet.“ CITEȘTE ȘI Tranzacție - Familia Dobra intră în Domeniile Boieru, alături de de Raul Ciurtin și Florin Dănoaie. Ciurtin: „Este un domeniu de suflet.“

Șoarecii mănâncă recoltele de bumbac, la fel și grânele stocate în depozite. Roth, care și-a petrecut întreaga viață în zona rurală a Australiei a spus că aceasta este „cea mai mare epidemie de șoareci pe care am văzut-o”.

A fost raportat cel puțin un caz de coriomeningita limfocitică, boală rară ce are legătură cu șoarecii, și cel puțin trei oameni au fost mușcați de șoareci în spitale din New South Wales, unde se aflau internați din alte motive. Ei au primit tratament adecvat pentru mușcăturile minore, a spus un oficial al statului.

Tranzacție surpriză: Grupul Aaylex, producătorul cărnii de pui CocoRico, și-a cumpărat discret un concurent de la una dintre cele mai mari companii alimentare din lume, într-o tranzacție de peste 20 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Grupul Aaylex, producătorul cărnii de pui CocoRico, și-a cumpărat discret un concurent de la una dintre cele mai mari companii alimentare din lume, într-o tranzacție de peste 20 milioane euro

Autoritățile au luat măsuri pentru stârpirea șoarecilor. „Actuala infestare cu șoareci din vestul NSW este un eveniment natural”, a fost transmis. Steve Henry, care conduce cercetarea legată de șoareci la Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization din Australia, a spus că focarul de șoareci care nu sunt de casă este „monumental” și continuă să aibă efecte economice și sociale. Însă el a precizat că astfel de invazii au loc la 5 - 10 ani în Australia, din cauza unei combinații de factori, în principal a schimbărilor condițiilor de mediu.

Șoarecii încep să se înmulțească de la vârsta de 6 săptămâni și, după asta, pot avea între 6 și 10 pui la fiecare 19-21 de zile. Henry a mai spus că, în mod normal, o astfel de invazie se încheie cu „scăderea bruscă a populației” de șoareci, însă este greu de prevăzut când se va întâmpla asta.

viewscnt
Afla mai multe despre
australia