Laboratoarele sanitare veterinare au beneficiat de investiții de aproximativ 12 milioane de euro în ultimii doi ani

Laboratoarele sanitare veterinare au beneficiat de investiții de aproximativ 12 milioane de euro în ultimii doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2023

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a investit în ultimii doi ani peste 12 milioane de euro pentru eficientizarea activității în laboratoarele proprii, reușind astfel reducerea timpului de eliberare a buletinelor de analiză de la câteva zile la numai 24 de ore, susține președintele ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Laboratoarele sanitare veterinare au beneficiat de investiții de la bugetul de stat de aproximativ 12 milioane de euro în ultimii doi ani de zile. Am prioritizat aceste investiții în laboratoare pentru a putea eficientiza activitatea, dar și pentru a ține pasul cu problemele actuale care apar la nivel național și european. Dacă înainte de 2022, până la emiterea unui buletin de analiză în privința determinării reziduurilor de pesticide se aștepta foarte mult timp, și aici mă refer la câteva zile sau chiar săptămâni, astăzi în aproximativ 24 de ore se emite buletinul de analiză.

Am investit strategic, în primul rând în laboratoarele de la Constanța și de la București, unde avem Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară (IISPV), cel mai mare institut de acest fel din Europa. Aici am investit peste 10 milioane de euro. Am dorit să acoperim și zona Olteniei și am investit într-un laborator al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din Olt. Am lăsat ca și tampon pe zona de reziduuri de pesticide și laboratorul de la Ialomița, dar avem posibilitatea să facem și la alte DSV-uri din țară", a declarat șeful ANSVSA, Alexandru Bociu.

Citiți mai mult pe Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
veterinar