Lactalis a devenit acționar principal al celei mai mari companii de lactate din Georgia

Lactalis a devenit acționar principal al celei mai mari companii de lactate din Georgia
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 feb 2016

Grupul francez Lactalis, care a încheiat recent un acord pentru preluarea companiei românești Albalact, a devenit principalul acționar al producătorului de lactate Sante din Georgia, lider de piață în această țară, potrivit publicației Agenda.ge.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lactalis a informat că a devenit "unul dintre cei mai mari acționari" ai Sante, dar nu a precizat ce participație deține, nici suma plătită în schimbul acesteia.

„Devenind unul dintre cei mai mari acționari ai Sante, Lactalis va permite companiei să aducă produsele fabricate în Georgia pe piețele internaționale, să dezvolte piața de lactate locală și să aducă o contribuție importantă la dezvoltarea economică a Georgiei”, a afirmat producătorul francez.

Afacerile grupului Agricola Bacău au crescut cu 6% anul trecut, la 655 milioane de lei CITEȘTE ȘI Afacerile grupului Agricola Bacău au crescut cu 6% anul trecut, la 655 milioane de lei

Lactalis a semnat un contract pentru preluarea companiei Albalact din Alba Iulia, cel mai mare jucător pe piața românească a lactatelor după rezultatele financiare din 2014, controlată de omul de afaceri Raul Ciurtin. Acesta ar putea încasa circa 30 de milioane de euro de la grupul francez.

Pentru început, francezii au încheiat un contract cu acționarii vânzători care dețin, cumulat, 70,3% din capitalul social al Albalact, respectiv: Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited (44,85%) și RC2 (Cyprus) Limited (25,45%). Ciurtin deține indirect acțiuni Albalact prin Crisware Holdings Limited și Croniar Holdings Limited.

În 2008, francezii de la Lactalis au cumpărat de la Jean Valvis compania Dorna Lactate, care deține brandul de lactate LaDorna. Potrivit datelor companiei, în România LaDorna are mai multe fabrici, majoritatea situate în partea de nord-est a țării. În 2014, Dorna Lactate a avut o cifră de afaceri de 181 milioane lei, în creștere ușoară, cu 3,4%, față de 2013 și o pierdere de 10,7 milioane lei.

Compania franceză intenționează să inițieze o ofertă publică de preluare voluntară pentru întregul pachet de acțiuni al Albalact.

Lactalis este cel mai mare producător de lactate din lume, cu afaceri de 16,5 miliarde de euro, circa 75.000 de angajați și 200 de fabrici în peste 40 de țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
lactalis
ladorna
albalact
georgia
sante
lactate
raul ciurtin