Studiu: 53% dintre români consumă lapte în fiecare zi

Studiu: 53% dintre români consumă lapte în fiecare zi
scris 20 nov 2015

Mai mult de jumătate dintre români (53%) consumă lapte cel puțin o dată pe zi, arată un studiu realizat de Olympus România în luna octombrie.

Astfel, laptele este unul dintre produsele care nu lipsește din gospodăriile românilor, iar 71% dintre români spun că preferă să bea lapte dimineața, la micul dejun. În aproximativ o treime dintre gospodării se consumă 2-3 litri de lapte pe săptămână, 41% dintre respondenții la sondaj afirmând că toți membrii familiei consumă lapte în mod constant.

Legat de modul în care românii preferă să bea lapte, 67% spun că îl preferă simplu, în timp ce 19% îl beau cu zahăr, miere sau cacao, iar 9% spun că îl pun în cafea.

Pentru 81% dintre români, laptele reprezintă o sursă de calciu, vitamine și minerale, în timp ce 22% aleg acest aliment pentru că le amintește de copilărie.

În primele opt luni ale anului, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a scăzut cu 59.239 tone (‐8,6%) față de perioada similară a anului trecut, ajungând la aproape 631.000 de tone, arată datele Institutului Național de Statistică. Potrivit unui studiu Eurmonitor 2012, românii ocupau penultimul loc din Uniunea Europeană la consumul de lapte de vacă ambalat, cu numai 32 de mililitri de lapte pe zi. 

Principalii jucători pe piața laptelui din România sunt Albalact, FrieslandCampina, Olympus România, Lactalis, Covalact și Danone.

viewscnt
Afla mai multe despre
olympus romania
consum de lapte
romania