Lactalis închide fabrica din Miercurea Ciuc și concediază 95 de oameni

Lactalis închide fabrica din Miercurea Ciuc și concediază 95 de oameni
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2024

Grupul francez Lactalis România anunță că va închide producția în unitatea din Miercurea Ciuc și concediază cei 95 de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Lactalis România este cel mai mare producător din industria lactatelor din România și are în portofoliu branduri precum Zuzu, Albalact, Covalact de Țară sau LaDorna.

EXCLUSIV Premier Energy a cumpărat două proiecte fotovoltaice cu 86MW capacitate instalată și stocare de 18 MWh CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Premier Energy a cumpărat două proiecte fotovoltaice cu 86MW capacitate instalată și stocare de 18 MWh

Cei 95 de angajați concediați vor avea acces la măsurile compensatorii și la toate beneficiile prevăzute în contractul colectiv de muncă pentru procedura concedierii colective.

Grupul anunță că va consolida investițiile sale în celelate patru mari fabrici din România din Oiejdea - județul Alba, Sfântu Gheorghe - județul Covasna, Câmpulung Moldovenesc - județul Suceava și Tunari - județul Ilfov.

"Am investit peste 60 de milioane de euro în ultimii 5 ani în România, iar pentru anul în curs avem planificate investiții de peste 13 milioane de euro", precizează Onur Barim, directorul general al Grup Lactalis România.

Fabrica din Miercurea Ciuc a Lactalis a intrat în portofoliul grupului în anul 2016, în urma achiziției întregului pachet de acțiuni Covalact de la fondul privat de investiții SigmaBleyzer.

Grupul are 2.000 de angajați în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
lactalis
miercurea ciuc
concedieri