Bulgaria importă produse lactate din România, fermele bulgărești susțin că lucrează în pierdere

Bulgaria importă produse lactate din România, fermele bulgărești susțin că lucrează în pierdere
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2024

În mod frapant, Bulgaria importă produse lactate din România, indică datele Ministerului Agriculturii și Alimentației de la Sofia din ultimii doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

„Într-adevăr, cantități mari de lapte și produse lactate sunt importate din România, dar și din Germania, Ungaria, Grecia, din păcate pentru noi. Ne-am pus întrebarea când vor fi egale subvențiile noastre europene cu cele ale țărilor noastre vecine”, a declarat președintele Asociației „Fermierii uniți din Bulgaria”, Boiko Sinapov.

Unu din patru greci se află în risc de sărăcie. Grecia depășește cu mult media europeană CITEȘTE ȘI Unu din patru greci se află în risc de sărăcie. Grecia depășește cu mult media europeană

Potrivit acestuia, este mult mai ușor să se importe totul în Bulgaria, decât să se exporte din țara sa în orice țară europeană.

„Marele vinovat este administrația dură din Bulgaria. Funcționarul bulgar a învățat să calce cu îndrăzneală pe puținii oameni rămași în Bulgaria în toată agricultura. Nu vedem respect din partea funcționarului față de oamenii care lucrează în sectorul agricol. Trebuie să inventăm restricții pe care să le facem cunoscute în UE și să ni le protejăm”, a subliniat Sinapov, adăugând că Bulgaria este „inundată” de legume, carne și mezeluri din alte țări.

„În acest fel, este ‘ucis’ producătorul bulgar. În momentul de față, în Bulgaria nu există fermă de lapte care să nu fie în pierdere. Exportăm în principal în Grecia și în România, dar o cantitate foarte mică. Ne luptăm singuri. Vorbim despre produse de înaltă calitate, produse bio”, a explicat Sinapov, menționând că guvernul interimar a reușit, într-o scurtă perioadă de timp să asigure fonduri și să le plătească fermierilor.(www.focus-news.net – 13 iunie, potrivit Rador Radio România.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
produse lactate