Lande a intrat în România. Ținta - să devină cea mai mare platformă de crowdfunding din Europa pentru finanțări în domeniu

Lande a intrat în România. Ținta - să devină cea mai mare platformă de crowdfunding din Europa pentru finanțări în domeniu

Bogdan Lucian Cumpănașu, Country Manager Lande România.

Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2023

Lande, companie letonă de finanțare în domeniul agriculturii, a intrat și pe piața din România, având în plan să furnizeze anul acesta finanțări de 10 milioane de euro fermelor românești mici și medii. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Lande este o companie fondată în 2021 în Letonia. Ulterior s-a extins în Lituania și, anul acesta, în România.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT România cere reintroducerea taxelor vamale pentru cerealele din Ucraina. Scrisoare comună trimisă președintelui CE CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT România cere reintroducerea taxelor vamale pentru cerealele din Ucraina. Scrisoare comună trimisă președintelui CE

Managementul vizează ca Lande să devină cea mai mare platformă de crowdfunding din Europa pentru finanțări în agricultură, de la lansare și până acum furnizând o sumă totală de 9 milioane de euro pentru 240 de fermieri care exploatează 60.000 hectare. În 2022, compania a semnat finanțări de 6 milioane de euro.

Lande s-a lansat anul acesta în România, după ce la finalul 2002 a obținut o finanțare de 550.000 de euro de la investitori privați și prin crowdfunding pe platforma SeedBlink.

“Fermele din Uniunea Europeană sunt subfinanțate cu aproximativ 46 miliarde de euro. România este o țară cu importanță strategică mai ales în contextul în care în anii care urmează ne dorim să ne extindem în Europa de Sud-Est, în tări precum Bulgaria, Grecia, Croația”, spune Nikita Goncars, Fondator și CEO al Lande.

“Cu toate că în ultimii ani agricultura românească a cunoscut mai multe provocări care au avut un impact negativ asupra profitabilității fermelor, precum seceta prelungită, scăderea prețurilor la cereale în același timp cu creșterea costurilor per hectar, potențialul agricol al României este ridicat”, afirmă Bogdan Lucian Cumpănașu, Country Manager Lande România.

Compania are în plan pentru România ca anul acesta sa crească de trei ori veniturile și finanțările oferite, odată cu extinderea echipei de vânzări și parteneri.

viewscnt
Afla mai multe despre
lande
ferme
finantare